DPS o ostavci Marovića tek u septembru

“Ostavka je lični čin i biće samo konstatovana na sjednici,” kazao je Popović
90 pregleda 2 komentar(a)
Zavala presuda, Dragan Marović, Foto: Vesko Belojević
Zavala presuda, Dragan Marović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.07.2015. 18:56h

Budvanski odbor DPS-a razmatraće ostavku brata predsjednika Savjeta te partije Svetozara Marovića, Dragana Marovića, tek u septembru iako je istupio iz članstva partije početkom jula.

Predsjednik budvanskog DPS-a Srđa Popović rekao je “Vijestima” da je Marovićeva ostavka “lični čin” i da će ona samo biti konstatovana na prvoj narednoj sjednici.

On nije kazao kada će to biti i zbog čega se čeka ako se radi o formalnom potezu.

Marović je ostavku podnio 7. jula, a četiri dana kasnije je rekao "Vijestima" da je to učinio nakon odlaska ministra pravde Zorana Pažina i ministra vanjskih poslova Igora Lukšića u Brisel.

"Prvo je moja Vlada na meni dobila datum pregovora sa Evropskom unijom, a sada hoće da me žrtvuju, da se dodvore NATO-u. Ja sam 4,5 godine bio pod ovim teretom i nisam okretao leđa partiji, ali sada kada treba da pišem žalbu Apelacionom sudu, oni treba moje ime da postave pred nekog generala. To znači da sam unaprijed osuđen i da svi to očekuju. Kako će me sud osloboditi?", rekao je Marović, koji je osuđen u predmetu Zavala.

Marovićev advokat Zoran Piperović kazao je “Vijestima” da presuda u predmetu “Zavala” još nije napisana.

“Sutkinja treba da je napiše, pa su velike muke na njoj... Bez obzira na to, kako god da je napiše, uložiću žalbu, ukinuti presudi i onda osloboditi optužene”, kazao je on.

Podgorički Viši sud osudio je sredinom juna bivšeg predsjednika Opštine Budva, Rajka Kuljaču, na pet godina zatvora, a sekretara za investicije Dragana Marovića na četiri, zbog toga što su, zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću Zavala Invest i oštetili opštinski budžet za 821,6 hiljada eura. To je treća presuda u ovom predmetu.

Bonus video: