Damjanović: Ko ne glasa za predlog, taj je za rušenje vlasti u Kolašinu

Vlada je nakon poslednje sjednice saopštila da će u budžetu za narednu godinu obezbijediti 70 miliona garacija za opštine, ali dokumet o tome nije objavljen
58 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2015. 17:07h

Skupština je juče završila raspravu o dva predloga za rebalans ovogodišnjeg budžeta, kojima SNP i SDP pokušavaju da obezbijede državne garancije da bi opština Kolašin odblokirala račun nakon pet godina.

Aleksandar Damjanović (SNP), koji je podnio predlog rebalansa, traži sedam miliona eura garancija države za Kolašin, dok SDP poredtoga insistira i na još oko 100 miliona garancija za ostale opštine korisnice novca iz Egalizacionog fonda(EF).

Vlada je nakon poslednje sjednice saopštila da će u budžetu za narednu godinu obezbijediti 70 miliona garacija za opštine, ali dokumet o tome nije objavljen.

Poslanici koji u Kolašinu čine aktuelnu vlast ( DF-SNP -SDP) optužili su Vladu i prethodnu vlast (DPS i grupa birača) da opstruiraju njihov rad. DPS tvrdi da nova kolacija nastavlja nezakonito poslovanje i pravi nove dugove opštini.Zoran Jelić (DPS) pozvao je SNP i SDP da povuku predloge, dok su Damjanović i Borislav Banović (SDP) kazali da to neće uraditi.

"Ko ne glasa za predlog da se riješi situacija u Kolašinu taj je za rušenje vlasti. Vladina odluka ne postoji,očito je bila priča na sjednici", ocijenio je Damjanović.

Banović je pozvao poslanike da glasaju kako bi se uveo red u javne finasije opština i da bi one zakonito poslovale.

Bonus video: