OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA ANB

Medojević: Peruničić je prisluškivao opoziciju i medije, učestvovao u švercu...

"Za šefa ANB se postavlja čovjek koji je spreman da krši Ustav i zakone, samo ako mu Đukanovic i Marković to narede", napisao je Medojević na Tviteru
72 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2015. 18:17h

Predsjednik Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića za nezakonito prisluškivanje.

"Za šefa ANB se postavlja čovjek koji je spreman da krši Ustav i zakone, samo ako mu Đukanovic i Marković to narede. Šef ANB je dok je bio šef tehnike nezakonito prisluškivao opoziciju, medije, NVO", napisao je Medojević na svom Tviter profilu.

Medojević je Peruničića optužio i za šverc cigareta.

"Novi šef ANB je bio, itekako involovran u angažovanju operativaca službe u logistici šverca cigareta za Kosovo. Ovo je najlošije od svih mogućih kadrovskih rješenja za šefa ANB. Umjesto lustracije, on je nagrađen. Demokratija i ustavni poredak su u opasnosti", napisao je Medojević na Tviteru.

Sedmomjesečno v.d. stanje u Agenciji za nacionalnu bezbjednost okončaće se do kraja jula, kada će na njeno čelo doći višegodišnji operativac Peruničić, pošto je planirano da se o tom vladinom predlogu Skupština izjasni u petak. Vlada je na posljednjoj sjednici predložila da Peruničić ostane na tom mjestu. 

Preporučujemo za Vas