Čađenović novi predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada

On je izabran na ovu funkciju na redovnoj sjednici u okviru pripreme odbornika za predstojeću sjednicu Skupštine Glavnog grada, koja će bit održana 30.07.2015 godine
83 pregleda 9 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.07.2015. 11:40h

Demokratska Crna Gora izabrala je Vladimira Čađenovića dipl. pravnika i člana Predsjedništva Demokratske Crne Gore za novog predsjednika Kluba odbornika te partije u Skupštini Glavnog grada.

Čađenović je na tom mjestu naslijedio Vladimira Vujovića.

On je izabran na ovu funkciju na redovnoj sjednici u okviru pripreme odbornika za predstojeću sjednicu Skupštine Glavnog grada, koja će bit održana 30.07.2015 godine.

“Klub je na sjednici razmatrao prijedloženi dnevni red, upoznao se sa sadržajem materijala i odredio konkretna zaduženja, na način kako je to uobičajeno u radu kluba. Kao i do sada, kako se navodi, cilj je da se kroz studioznu pripremu, kako po materijalima, tako i po propisima, na osnovu kojih su donijeti materijali, ukaže izvršnoj vlasti na brojne propuste, neracionalnosti i neefikasnosti u radu.”, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore

Dodaje se da su odbornici ove partije utvrdili stručne i argumentovane predloge na poboljšanju materijala i odluka (u formi amandmana ), uglavnom sa ciljem da Skupština donosi propise zasnovane na zakonu i u interesu građana.

"Posebnu pažnju smo posvetili Informacji o ostvarenju budžeta Glavnog grada Podgorice, u periodu januar - jun 2015. godine, kako bi stavili dodatni akcenat na ostvarenju budžeta Glavnog grada i potrebe racionalnog i domaćinskog korišćenja planiranih budžetskih sredstava”, piše u saopštenju.

Demokrate ističu da im je cilj da u raspravi ukažu na značaj ove odluke za građane Podgorice i potrebu da se D.O.O. "Vodovod i kanalizacija" odlukom obaveže da racionalnije, efikasnije i jeftinije snadbijeva građane pitkom vodom.

"U tom cilju pratili smo javnu raspravu i dostavili konkretne primjedbe i sugestije, posebno u dijelu obaveze ‘Vodovoda’ da se vlasnicima posebnih djelova postojećih stambenih zgrada koje nemaju posebne vodomjere ugradi vodomjer o trošku preduzeća", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: