URA: Budvanska vlast uništila FK Mogren

198 pregleda 6 komentar(a)
Stadion FK Mogren, Foto: Arhiva Vijesti
Stadion FK Mogren, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.07.2015. 13:30h

Povodom pokretanja sudskih postupaka povodom dugovanja igračkom kadru, stručnom i pomoćnom osoblju FK Mogren, Boban Zuber, član predsjednistva GP URA u Budvi postavlja pitanje gdje su nestali milioni eura od finansija iz Opštine Budva i transfera igrača.

"Svjedoci smo da u fudbalskom klubu Mogren , koji je i u vrijeme bivše savezne lige bio tvrd orah za fudbalske velikane sa ovih prostora, došla voda do grla. Prema nacrtu budžeta za 2015. godinu Opštine Budva, za finansiranje sporta i kulture biće izdvojeno dva miliona eura, od čega za finansiranje sporta 1,4 miliona. Fudbalski klubovi su trebali da dobiju najveći dio kolača. Nažalost, FK Mogren će sledeće sezone svoje mjesto pod suncem tražiti u drugoj ligi iz razloga što njihova dugovanja iznose od 15-20 naknada igračima i ostalim članovima kluba. Od transfera igrača u poslednjih 10 godina dobili su više desetina miliona eura, koji su se očigledno slili u džepove ne baš jasne vlasničke strukture ovog sportskog kolektiva", navodi se u saopštenju Zubera.

"Što se desilo sa tolikim milionima? Jedino ko ima odgovor na ovo pitanje je vlasnička struktura iz redova vladajuće koalicije. Gledajući skoriju istoriju funkcionisanja javnih ustanova, jasan je koncept i cilj dovođenja na rub egzistencije još jednog javnog dobra u metropoli turizma. Pogledom na samu lokaciju gdje se nalazi stadion „Lugovi“ i trening kamp na Jazu jasna je namjera da se ova fudbalska institucija ugasi, kako bi mogli da rasprodaju zemljište koje ne pripada ni klubu ni opštini. Iz lokalne vlasti su iz više navrata pokušali da privatno zemljište, koje je restitucijom vraćeno starim vlasnicima, prodaju za izgradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa. Najnoviji pokušaj opštinske vlasti da se na mala vrata provuče ova odluka desio se prije mjesec."

Zuber navodi i da je infrastruktura kojom raspolažu u klubu zaostavština nekog prošlog, srećnijeg vremena, kada su se ljudi sportom bavili iz ljubavi.

"Postavlja se još jedno pitanje zašto se tužilaštvo nije aktivnije pozabavilo svim dešavanjima u fudbalskom klubu. Mnogo je ovdje neriješenih pitanja na koja je nemoguće dobiti odgovor. URA Budva javno poziva tužilaštvo da više ne zatvara oči pred ovim problemom i da istraži sve sumnjive radnje oko netransparentnog poslovanja kluba, kako bi pred lice pravde izveli sve odgovorne za uništavanje najstarijeg sportskog kolektiva u našoj opštini", uaključuje se.

Bonus video: