Tatažinjska: Poljska će i dalje snažno podržavati integracije Crne Gore

51 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vujanović, Irena Tatažinjska, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Filip Vujanović, Irena Tatažinjska, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2015. 11:14h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Republike Poljske Irene Tatažinjske, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi. Vujanović je iskazao visoko poštovanje za podršku Poljske našim evropskim i evroatlanskim integracijama.

"Predsjednik je ukazao na posebnu vrijednost NATO integracija za Crne Goru, te očekivanja da do kraja ove godine Crna Gora dobije poziv za NATO. U tom smislu iskazao je poseban značaj Poljske podrške koja je uticajna članica NATO-a. Saopštio je zadovoljstvo sardzajnim i intezivnim odnosima Crne Gore i Poljske, dvije bliske države, čiju saradnju treba unapređivati u svim oblstima posebno u sferi ekonomij, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika. Ambasadorka Republike Poljske Irena Tatažinjska je istakla da joj je zadovoljlstvo da će svoju misiju u Crnoj Gori obavljati u važnoj godini za njenu NATO integraciju, te da će Poljska i nadalje snažno podržavati evropske i evroatlanske integracije Crne Gore.

Saglasila se da u bliskim i prijateljskim odnosima dvije države postoji prostor za njihovo unapređenje, posebno u sferi ekonomije, pa će u svojoj misiji, ekonomskoj diplomatiji dati poseban značaj.

Bonus video: