Rakčević: URA ima viziju razvoja i odlučnost da smijeni vlast

"Idemo ka tome da URA postane izbor svih koji žele da žive u ekonomski razvijenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori u kojoj su zakoni prilagođeni interesu građana, a ne interesima vrha vlasti i njihovih ortaka"
50 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 17.07.2015. 12:54h

Prva sjednica Centralnog odbora Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), najvišeg organa URA između dvije konvencije, održana je juče, čime je zaokružena četvoromjesečna intenzivna aktivnost razvijanja infrastrukture Građanskog pokreta putem osnivanja opštinskih odbora, kojima je pokriveno 95 odsto biračkog tijela Crne Gore.

Na sjednici Centralnog odbora, kojeg čine članovi rukovodstva i predstavnici opštinskih odbora, predsjednik URA Žarko Rakčević istakao je da je za četiri mjeseca URA ostvarila impresivan rast na političkoj sceni Crne Gore, te da sada kreće druga faza razvoja mreže Građanskog pokreta, koji ima ozbiljan potencijal za dalje širenje.

"Građanski pokret zasad mahom podržavaju visokobrazovani građani, ali je naš cilj da plan URA za spašavanje naše zemlje od porazne politike ove vlasti i sve izraženijeg siromaštva dopre do svih građana Crne Gore. Idemo ka tome da URA postane izbor svih koji žele da žive u ekonomski razvijenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori u kojoj su zakoni prilagođeni interesu građana, a ne interesima vrha vlasti i njihovih ortaka".

"Kao nedvosmisleno antirežimska organizacija i kredibilna alternativa koju čine uspješni ljudi, URA je uvjerena da su političke promjene preduslov za oporavak Crne Gore. Ne samo što imamo viziju razvoja Crne Gore i što smo sposobni da je ostvarimio, nego smo i odlučni da damo ključni doprinos promjeni vlasti. Izražavam zadovoljstvo što nas podržavaju građani različitih nacionalnosti i vjerskih opredjeljenja", rekao je Rakčević.

On je, u ime URA, čestitao Bajram svim građankama i građanima Crne Gore islamske vjeroispovijesti.

Bonus video: