Da li je Đukanović kaznio one koji njegovom bratu pune džepove

"Ako nijeste pokretali pitanje konkretne odgovornosti, da li to znači da svu krivicu za nastalu štetu po državu, a u korist Aca Đukanovića, preuzimate Vi lično i da li ćete, u tom slučaju, slijedeći logiku preuzete odgovornosti, podnijeti ostavku na funkciju predsjednika Vlade", pita poslanik Velizar Kaluđerović
7 komentar(a)
premijerski sat, Foto: Luka Zeković
premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.07.2015. 12:47h

Samostalni poslanik Velizar Kaluđerović pitao je premijera Mila Đukanovića koliko sredstava je do sada isplaćeno, i koliko tek treba da bude, njegovom bratu Acu Đukanoviću u sporu sa državom a u vezi zemljišta na mjestu bivšeg CB Podgorica, popularno nazvanog "Limenka".

Kaluđerović za premijerski sat sljedeće sedmice očekuje precizan odgovor koliko pripada Acu Đukanoviću "kao tužiocu u sporu protiv tužene države Crne Gore po pravosnažnim presudama Osnovnog suda u Podgorici i Višeg suda u Podgorici na ime naknade štete - izmakle dobiti nastale neispunjavanjem ugovornih obaveza države povodom kupoprodaje zemljišta na lokaciji objekta MUP-a "Limenka" u Podgorici?"

Koliko će iznositi ukupna obaveza države Crne Gore prema Đukanoviću koja je dosuđena tom pravosnažnom presudom, računajući dosuđeni iznos naknade štete, izmakle dobiti pi zateznu kamatu, pita poslanik. Kao i da li će zbog ove vanredne obaveze biti nužan rebalans Budžeta za 2015.

"Da li je Vlada mijenjala svoj Zaključak od 25.10.2007. godine kojim je dala saglasnost da se zemljište na lokaciji "Limenke" koje je bilo predmet kupoprodaje sa Acom Đukanovićem može otuđiti - prodati i, ako jeste, kada je odlučeno da se odustane od prodaje zemljišta na ovoj lokaciji i sa kojom argumentacijom? Ko je personalno i sa čijim ovlašćenjem 12.05.2012. godine pismeno obavijestio kupca zemljišta Aca Đukanovića da se neće ispuniti ugovorom preuzeta obaveza dislokacije objekta "Limenka" i oslobađanje ove lokacije, čime je data argumentacija kupcu da u sudskom sporu dokaže da je kupoprodajni ugovor raskinut krivicom države i da, po tom osnovu, ostvari pravo na višemilionsku naknadu štete - izmakle dobiti,” pita Kaluđerović u ime Kluba samostalnih poslanika

Takođe traži odgovor od premijera da li je pokrenuo pitanje personalne odgovornosti prema onima koji su odgovorni što je raskidom kupoprodajnog ugovora sa Acom Đukanovićem krivicom države, za državu nastupila šteta od oko 10 miliona eura, kao i protiv koga.

"Ako nijeste pokretali pitanje konkretne odgovornosti, da li to znači da svu krivicu za nastalu štetu po državu, a u korist Aca Đukanovića, preuzimate Vi lično i da li ćete, u tom slučaju, slijedeći logiku preuzete odgovornosti, podnijeti ostavku na funkciju predsjednika Vlade", pita poslanik.

Bonus video: