Vučurović: Što prije odustati od opasne avanture

Vučurović je kazao da je Nuland, razgovarajući sa različitim osobama dobila i iscrpne izvještaje o stepenu realizacije američkih interesa u Crnoj Gori a baš ni jedan od tih sagovornika, kako smatra, nije imao ni najmanju primjedbu na njen izraziti antiruski i antievropski rečnik i angažman
14 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 15.07.2015. 17:08h

Nova srpska demokratija pozvala je danas sve predstavnike međunarodne zajednice koji borave u Crnoj Gori, da, kako su kazali, što prije odustanu od opasne avanture kojom se kojom se na prevaran način pokušava Crna Gora uvući u NATO.

Portparol Nove Jovan Vučurović rekao je da lažne ankete kojima se manjina koja podržava NATO integracije proglašava većinom i kreira ambijent za prosto potvrđivanje tako „izmjerene volje građana“ u Skupštini, može u konačnom prizvesti nesagledive štetne posledice po sve građane Crne Gore.

On je kazao da postaje jasno iz kojih bezbjednosnih centara i preko koje mreže saradnika se spinuje javno mnjenje kako bi se osnažila poželjna opozicija iz "tima B" koji bi u pogodnom momentu trebali da odigraju važnu ulogu i zbog sitnog interesa prihvate kao istinite namještene ankete, odnosno, zastupaju laž po kojoj većina građana podržava NATO.

"Nedavne izjave Viktorije Nuland, ključnog američkog specijalca za proizvodnju i širenje haosa u Ukrajini u kom je poginulo na desetine hiljada ljudi, potvrđuju naše sumnje o metodu izvođenja zaključka vezanog za utvrđivanje većinske podrške građana ovom projektu", rekao je Vučurović.

On je rekao da je to prirodno očekivati jer je, kako je naveo, Viktorija Nuland, idejni i praktični tvorac kijevske geopolitičke doktrine ”Rusija je neprijatelj; ko je.. Evropu; važan je NATO!”.

Vučurović je kazao da je Nuland, razgovarajući sa različitim osobama dobila i iscrpne izvještaje o stepenu realizacije američkih interesa u Crnoj Gori a baš ni jedan od tih sagovornika, kako smatra, nije imao ni najmanju primjedbu na njen izraziti antiruski i antievropski rečnik i angažman.

"Posebno je važno da konstatujemo da je njena geopolitička doktrina prihvaćena ne samo od marionetskog crnogorskog režima nego izgleda i od nekih novoformiranih političkih subjekata koji su za potrebe ovog projekta prekomandovani na kolosjek NATO integracija", naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Nova je uspjela da se odbrani i ne dozvoli da se kroz navodnu centralizaciju Demokratskog fronta izvede slično prebacanje naše stranke na taj isti kolosjek.

Vučurović je rekao da su im, kako je naveo, korektni politički ortaci iz drugih članica njihovog političkog saveza pomogli da zajedno odbrane Front tako što su u potpunosti poštovali vlastite programe i dogovor koji je sadržan u programu 595 mjera.

"Ne pristajući da budemo marionete u bilo čijim rukama mi smo se izborili za pravo da slobodno zastupamo interese većine građana i zajedno sa njima na protestima 27. septembra otvorimo proces smjenjivosti vlasti u Crnoj Gori", zaključio je Vučurović.

Bonus video: