Pozitivna: Treba još mnogo raditi na razvoju Danilovgrada

6 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.07.2015. 13:37h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Danilovgrad smatra da su građani tog grada najpozvaniji i najmjerodavniji da govore o stepenu razvijenosti, kao i potrebama i problemima grada.

"U posljednje dvije decenije nije izgrađena nijedna stambena zgrada u Danilovgradu, niti se od lokalne uprave može dobiti informacija kada se planira izgradnja istih. Našem gradu je neophodna , između ostalog, što skorija urbana obnova, kako užeg gradskog jezgra, tako i prigradskih zona. U lokalnom parlamentu više puta smo skretali pažnju na loš kvalitet putne infrastrukture značajnog broja prigradskih naselja. Rekonstruisani put preko Spuža bez trotoara i biciklističkih staza ne može dobiti prelaznu ocjenu prema evropskim standardima. Takođe, popločane površine u centru grada, treba da imaju prostor za zelene površine, a trotoari gradskih ulica, koji su potpuno uništeni da budu uređeni. Rekonstrukcija hotela u centru grada je jedan od prioriteta, jer potrebu za tim nameće i novoizgrađeni put Sekulići-manastir Ostrog", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz partije zaključuju da je jasno da se mora još mnogo raditi na razvoju i modernizaciji grada "kako bi Danilovgrad zaista zaslužio mjesto vodećeg lidera po razvijenosti u Crnoj Gori, pak čak i u regionu".

Bonus video: