Brajović sa ambasadorom Makedonije: Podrška državama koje žele u NATO i EU

Trpkoski je kazao da funkciju ambasadora svoje države u Crnoj Gori doživljava kao privilegiju i zadovoljstvo, i dodao da će svoj mandat u značajnom dijelu posvetiti unaprjeđenju ekonomskih veza i saradnje između dvije prijateljske države
3 komentar(a)
Mihajlo Trpkovski, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Mihajlo Trpkovski, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2018. 14:52h

Crna Gora, kao najmlađa članica NATO-a i država koja je najbliža članstvu u Evropskoj uniji (EU), snažno podržava sve države regiona koje žele da postanu članice tih saveza, poručio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je danas, kako je saopšteno iz Skupštine, razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim, kojem je poželio puno uspjeha u obavljanju diplomatske misije.

Oni su ocijenili da tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Makedonije treba kontinuirano snažiti putem unaprjeđenja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i jačanjem ekonomskih veza, a čemu podsticaj treba da pruži dalja konkretizacija saradnje zakonodavnih vlasti.

„Crna Gora, kao najmlađa članica NATO i država koja je najbliža članstvu u Evropskoj uniji (EU), snažno podržava sve države regiona koje žele da postanu članice tih saveza i spremna je da pruži svu neophodnu podršku i pomoć u smislu prenošenja svojih iskustava“, kazao je Brajović.

On je istakao važnost stabilizacije prilika u regionu i državama pojedinačno, u cilju ubrzavanja procesa integracije u EU.

Trpkoski je kazao da funkciju ambasadora svoje države u Crnoj Gori doživljava kao privilegiju i zadovoljstvo, i dodao da će svoj mandat u značajnom dijelu posvetiti unaprjeđenju ekonomskih veza i saradnje između dvije prijateljske države.

Bonus video: