"JEDNAKOST, PRAVO NA ODLUČIVANJE..."

Garčević: Prednosti članstva u NATO su vrlo slične vrijednostima antifašizma

Članovi Komunikacionog tima za člasntvo u NATO u razgovoru sa predsjednikom SUBNOR-a Andrijom Nikolićem i potpredsjednicima Ljubomirom Sekulićem i Zuvdijom Hodžićem
7 komentar(a)
Vesko Garčević, Foto: Boris Pejović
Vesko Garčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.07.2015. 11:14h

Prednosti koje donosi članstvo u NATO vrlo su slične vrijednostima koje baštini antifašizam, kazao je nacionalni kordinator za članstvo Crne Gore u Alijansi Vesko Garčević, na sastanku sa predstavnicima Saveza Udruženja Boraca Narodno-oslobodilačkog Rata (SUBNOR) i Antifašista Crne Gore.

Uz podsjećanje da su evropske i evroatlanske integracije ugrađene u vrijednosti mira, bezbjednosti i društvenog razvoja koji Evropa baštini nakon Drugog svjetskog rata, na sastanku je konstatovano da je tome doprinijela i borba protiv fašizma.

Članovi Komunikacionog tima za člasntvo u NATO u razgovoru sa predsjednikom SUBNOR-a Andrijom Nikolićem i potpredsjednicima Ljubomirom Sekulićem i Zuvdijom Hodžićem razmatrali su mogućnost saradnje i organizovanja tribina sa predstavnicima Udruženja na kojima bi se diskutovalo o ovim temama.

"Sa antifašistima, kao dokazanim borcima za ravnopravnost, sigurnost i skladan život svih naroda, treba razgovarati upravo o prednostima koje donosi članstvo u NATO, a koje su vrlo slične vrijednostima koje baštini antifašizam – jednakost u pravima i odlučivanju, bezbjednost, prosperitet i sigurnija budućnost za sve članove Alijanse”, rekao je Garčević.

Kako je naveo, tokom razgovora sa predstavnicima SUBNOR-a dogovoreno je da se tokom septembra organizuje diskusija na temu prednosti članstva u NATO.