Cetinje: Članovi odbora URA simbolično izašli iz pećine

"Trudićemo se da mrak zadržimo u pećini, i da ne dozvolimo uništiteljima Prijestonice da suvereno zloupotrebljavaju svoje sinekure, praveći telefonske račune od nekoliko stotina eura i odlazeći u najskuplje restorane, a sve na grbači Cetinjanki i Cetinjana", rekao je Petar Glendža, predsjednik URA na Cetinju
257 pregleda 68 komentar(a)
URA Cetinje, Foto: URA
URA Cetinje, Foto: URA
Ažurirano: 13.07.2015. 15:55h

Povodom 13. jula, Opštinski odbor Građanskog pokreta Ujedinjena Reformska Akcija (URA) danas je simbolično izašao iz cetinjske pećine (u blizini Manastira).

"Na ovaj način željeli smo građanima pokazati da je naša namjera da Cetinje izvedemo iz mraka. Dok neki sa skoro deceniju zakašnjenja 'otvaraju' pećine, lažno prikazuju dugovanja Prijestonice, ćute o lošem vodosnabdijevanju i prijavljuju slobodne Cetinjane u policiji zbog facebook satire, mi smo nepokolebljivi u želji da stanemo na put takvoj praksi. Cetinje treba promjene, Cetinje treba reforme, inače će nestati. OO URA Cetinje trudiće se da mrak zadrži u pećini, i da ne dozvoli uništiteljima Prijestonice da suvereno zloupotrebljavaju svoje sinekure, praveći telefonske račune od nekoliko stotina eura i odlazeći u najskuplje restorane, a sve na grbači Cetinjanki i Cetinjana", rekao je Petar Glendža, predsjednik URA na Cetinju.

On je dodao da ih hrabri podrška koju imaju.

"Vrijeme će pokazati da će URA biti glavni protivnik ovakvoj praksi. Za samo mjesec dana od kad je predstavljen odbor, cetinjska URA već je premašila trocifren broj članova, što je za cetinjske prilike veliki uspjeh. Veoma nas raduje što su nam se, između ostalih, pridružili: dr Branka Kaluđerović, anesteziolog u Bolnici Danilo I, Vladan Puki Radunović, prvotimac FK Lovćen i bivši reprezentativac Crne Gore, Milica Lopičić, nagrađeni maturant diplomom Luča, Nada Milošević, student FLU i stipendista Prijestonice", kazao je Glendža.

U saopštenju URA se navodi da su pored Glendže, u odboru URA na Cetinju turizmolog Filip Adžić, sekretar Odbora, te advokat Petar Martinović, režiser Gojko Berkuljan, arhitekta Marija Proročić, ekonomista Marko Vujović, preduzetnik Žarko Janković, građevinski tehničar Savo Lakićević, elektroinžinjerka Tina Ivanović, službenica Marina Martinović, elektrotehničarka Svetlana Jovanović, student Miloš Perišić, Đorđe Dragićević, Dražen Bratičević, Nebojša Mirković, Igor Ivanović, Boban Batrićević...

"Povodom Dana državnosti posjetili smo i spomenik podignut žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata, a svim Cetinjankama i Cetinjama čestitamo 13. jul. Računajte na nas", poručio je Glendža"

Bonus video: