SDP: Samo nećemo štetne ulagače

Drago nam je što ministarsko - potpredsjednićki dvojac priznaje da Kraljičina plaža nije ni došla do Parlamenta, a još bi nam bilo draže kada bi priznali da je jedan od njih na sastancima koje pominju saopštio čuvenu misao da nije bitno da li je nešto zakonito bitno je da je transparentno”, navode u SDP-u
5 komentar(a)
Milutin Simović, Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Milutin Simović, Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2015. 14:53h

Visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Milutin Simović i Branimir Gvozdenović demantovali su tvrdnju predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da je do parlamenta do sada došao samo jedan od razvojnih projekata koji nije prihvaćen.

Oni su kazali da je zahvaljujući Skupštini zaustavljen već završen projekat tranformacije Rudnika uglja Pljevlja i Termoelektrane.

Oni su rekli i da je samo formalno tačna tvrdnja Krivokapića da projekat Kraljičina plaža nije došao do parlamenta.

„Nije došao jer su iz Skupštine od njega lično unaprijed stigle poruke da neće glasati za taj projekat. Nije stigao materijal, ali je stigao njegov nalog da njegovi emisari uhode taj projekat po bijelom svijetu i istražuju samo njima znane konstrukcije“, tvrde oni, navodeći da je Krivokapić koristio svaki javni nastup da izrazi negativan odnos prema tom projektu i potencijalnim investitorima.

„Nije stigao materijal do Skupštine pošto su predstavnici DPS-a i SDP-a više od dva mjeseca potrošili pokušavajući da pripreme aneks Koalicionog sporazuma, u okviru kojeg je radna grupa, formirana od predstavnika obje partije usaglasila stručne stavove, da bi nakon toga stigla iz vrha SDP-a politička direktiva u vidu stava da ne postoji politička podrška za realizaciju projekta“, navode Simović i Gvozdenović.

Iz medijskog pula Socijaldemokratske partije (SDP) su kazali da će nastaviti da osporavaju ugovore koji su štetni po Crnu Goru, navodeći da nisu osnovane tvrdnje o diktaturi parlamenta.

“SDP ispunjava prvi i najvažniji zahtjev za NATO i evropske integracije, a to je vladavina prava. Ako bi takvi nezakoniti ugovori prolazili, u izvještajima NATO i EU sve bi više bilo ocjena da se ne borimo dovoljno protiv korupije i organizovanog kriminala. Drago nam je što ministarsko - potpredsjednićki dvojac priznaje da Kraljičina plaža nije ni došla do Parlamenta, a još bi nam bilo draže kada bi priznali da je jedan od njih na sastancima koje pominju saopštio čuvenu misao da nije bitno da li je nešto zakonito bitno je da je transparentno”, navode u SDP-u.

U toj partiji su kazali da u izvještajima Evropske komisije nema ni riječi o parlamentarnoj diktaturi, već da parlament kao institucija najbrže napreduje u evropskim integracijama.

“S druge strane, ne postoji vlada u svijetu koja ne uspije da naplati poreza u visini pola državnog budžeta, a da sebe smatra sposobnom da obezbjeđuje razvoj”, navode u SDP-u.

Bonus video: