Socijaldemokrate usvojile Odluku o privremenoj organizaciji partije

Socijaldemokrate su istakle da garant socijaldemokratije u Baru nijesu više pritajeni borci za funkcije i pozicije u upravnim odborima koji preko noći mijenjaju ideologije i mišljenja, niti će to ikada biti
6 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2015. 16:00h

Inicijativni odbor Socijaldemokrata Crne Gore (bivši članovi Socijaldemokratske partije) usvojio je preksinoć na sastanku u Baru, Odluku o privremenoj organizaciji partije.

Sastanku je prisustvovao i aktuelni ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

"Ova Odluka biće bedem istinske socijaldemokratije u Baru i cijeloj Crnoj Gori. Izabrani su predsjednica Foruma žena, predsjednik Foruma mladih i Foruma penzionera kao i pet sekretara odbora za: Organizaciju i članstvo, Kadrovsku politiku i edukaciju, Finansije, Pravna pitanja, razvoj i socijalna pitanja Medije i marketing", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Takođe su izabrani i predsjednici, zamjenici i sekretari 12 mjesnih odbora na nivou cijele opštine Bar i formiran je opštinski odbor od 81 člana.

"Građanke i građani Bara, čiji suživot jeste primjer oživljenih ideala socijaldemokratije koja se ogleda u tolerantnosti i multikulturalnosti će uskoro dobiti i partiju koja će biti čvrst bedem svim nasrtajima na ono što je vjekovima stvarano, 90-ih godina sa svih strana napadano i samovoljom pojedinih "persona" i danas ugroženo. Sastav inicijativnog odbora jasno ukazuje da je mladost Bara dobila svoju šansu, da neće biti prostora za one koji bi se kasnije kitili tuđim perjem a krili svoju lijenjost i nerad", ističe se u saopštenju.

Socijaldemokrate su dodale da garant socijaldemokratije u Baru nijesu više pritajeni borci za funkcije i pozicije u upravnim odborima koji preko noći mijenjaju ideologije i mišljenja, niti će to ikada biti.

"I posebno nam je drago što su se svi oni koji su izgubili lokalne izbore 1996. godine u Baru opredijelili za pirove pobjednike i stvarne razbijače SDP-a, i to tadašnji predsjednik OO, predsjednik Izbornog štaba kao i predsjednik opštine. Grad pod Rumijom je uvijek bio začetnik modernih shvatanja i kolijevka najsvetijih i najplemenitijih tekovina modernog svijeta. I ovog puta, u teškom trenutku, a nikada nam i nije bilo lako, pregaoci modernosti, prosperiteta i vaskolikog suživota su čvrsti i jedinstven", piše u saopštenju.

Bonus video: