Socijaldemokrate Crne Gore nova partija

Više sagovornika “Vijesti” iz Koordinacionog odbora je potvrdilo da je to najbliža opcija naziva partije, čija će skraćenica biti SD
371 pregleda 119 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.07.2015. 19:51h

Socijaldemokrate Crne Gore zvaće se stranka bivših članova Socijaldemokratske partije (SDP), saznaju “Vijesti”.

Više sagovornika “Vijesti” iz Koordinacionog odbora je potvrdilo da će to najvjerovatnije biti naziv partije, čija će skraćenica biti SD. Biraju između više predloga, a ovo je najbliža opcija da uđe u statut koji tek treba da usaglašavaju.

Prema informacijama “Vijesti”, o tome su večeras razgovarali u Koordinacionom odboru, koji priprema osnivačku skupštinu partije.

Najave su da bi skupština trebalo da bude “u narednih nekoliko sedmica”.

"Predstavnici odbora svih opština jednoglasni su da Ivan Brajović bude koordinator svih aktivnosti u vezi sa osnivanjem partije", potvrdilo je više učesnika “Vijestima”.

Zbog neslaganja sa politikom predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, bivši potpredsjednici Ivan Brajović i Vujica Lazović napustili su partiju.

SDP su, između ostalih, napustili poslanici Mićo Orlandić i Damir Šehović, kao i predsjednik savjeta Jusuf Kalamperović, predsjednici odbora u Podgorici i Pljevljima Đorđe Suhih i Munir Redžović...

Bivši članovi SDP-a optužili su Krivokapića da je vodio neprincipijelnu politiku koja se nije zasnivala na jasnim programskim odrednicama, kao i za česte saveze sa opozicijom, dok je u vladajućoj koaliciji sa DPS-om.

Bonus video: