Đukanović i Cungu potpisali Aneks sporazuma o koalicionoj saradnji

Đukanović je istakao da su DPS i partije manjinskih naroda pokazale snagu onda kada su ostvarili velike ciljeve državne politike
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Nazif Cungu, Foto: Screenshot
Milo Đukanović, Nazif Cungu, Foto: Screenshot
Ažurirano: 08.07.2015. 14:24h

Lideri Demokratske partije socijalista (DPS) i Nove demokratske snage – FORCA, Milo Đukanović i Nazif Cungu, potpisali su Aneks sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji, kojim je dogovorena implementacija ustavnih i zakonskih normi o učešću albanskog manjinskog naroda u vršenju vlasti.

"Aneksom 2 sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji DPS-a i koalicije "Forca za jedinstvo" dogovorene su pripreme i realizacija razvojnih projekata, implementacija ustavnih i zakonskih normi o učešću albanskog manjinskog naroda u vršenju vlasti i određena je dinamika operacionalizacije i konkretizacije dogovorenih pitanja", saopšteno je iz DPS-a.

Đukanović je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo potpisivanjem aneksa, navodeći da je DPS spremna da razgovara sa partnerima i podijeli odgovornost u vršenju vlasti na svim nivoima, što je, dodaje se, od ranije poznat stav partije na čijem je čelu.

Đukanović je istakao da su DPS i partije manjinskih naroda pokazale snagu onda kada su ostvarili velike ciljeve državne politike.

"Sada sa već postojanim razumijevanjem i prijateljstvom, pred partnerima su novi izazovi, prije svega na polju evroatlantskih integracija, ali i realizacija kapitalnih razvojnih projekata koji zahtijevaju stabilnost sistema i odlučan rad za dobrobit svih građana Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Cungu je rekao da je potpisivanje sporazuma značajno za njih iz razloga što se aneksom, osim implementacije dogovora iz ranijeg koalicionog sporazuma, unapređuje saradnja između dviju partija.

"Današnjim potpisivanjem sporazuma, Forca je pokazala da ostaje posvećena saradnji sa koalicionim partnerima, uz puno uvažavanje i međusobno razumijevanje i maksimalnu posvećenost realizaciji prioritetnih projekata", navodi se iz DPS-a.

Potpisivanju aneksa koalicionog sporazuma prisustvovali su koalicioni partneri koalicije na državnom nivou – predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović, kao i potpredsjednik FORCE Genci Nimanbegu.

Prisustvovali su i zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković, predsjednik Političkog savjeta DPS-a Svetozar Marović i politički direktor stranke, Tarzan Milošević.

"Vučinović i Husović takođe su izrazili zadovoljstvo današnjim potpisivanjem aneksa sporazuma, podržali jačanje partnerstva koje za cilj ima efikasno sprovođenje ideja i projekata koji su od suštinskog značaja za sveobuhvatan razvoj i punu afirmaciju prava manjinskih naroda u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: