Pajović ne isključuje saradnju sa DPS

"O svemu tome ćemo nakon izbora, kada stranka postigne dobar rezultat. Nakon toga vidjećemo. Jasnu su naši spoljnjopolitički i politički prioriteti"
67 pregleda 253 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2015. 12:18h

Lider Pozitivne Darko Pajović nije isključio saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) nakon sljedećih izbora i ponovio je da ta partija neće podržati "neprincipijelne koalicije".

Pajović je na konferenciji za novinare, za koju su, kako je naveo, povod konstrukcije i spekulacije u protekla dva dana, rekao da Pozitivnu prozivaju i pozivaju da ih slijedi oni koji su za 25 godina uspjeli samo da ojačaju vlast.

"Demokratski front je družina koju je čak i lider napustio, nisu mogli da ga ubijede da su dovoljno dobri" rekao je Pajović.

Osvrćući se na kritike koje je na račun Pozitivne iznio funkcioner Demosa Goran Danilović, Pajović je rekao da je za Danilovića "pljačka kada DPS krade odbornike i poslanike, ali ne kada Danilović to čini".

"Bezočno je ukrao poslanika Pozitivne, pa onda i svoju partiju i poveo tog istog u taj Defos, Demos, šta je već to" rekao je lider Pozitivne. On je dodao da ako u opoziciji sad aimaju ovakvo razmišljanje, treba se zapitati kakvo će ono biti ako nekada dođu na vlast. "Mi nećemo da budemo kao oni. 25 godina pokušavaju da obore vlast i to je urodilo plodom da je vlast jača nego ikad" rekao je Pajović.

Pajović je rekao da Pozitivnon neće upravljati niko drugi već on, uz Predsjedništvo i druge organe. "Pozitivna neće biti opozicija državi. Ova stranka je za EU i NATO, nećemo sa onima koji su protiv" rekao je Pajović i dodao da je DPS jeste partner Pozitivne kada su u pitanju NATO integracije. On je kazao da su spekulacije da će Pozitivna "spasiti" vlast DPS-a ukoliko SDP krene da obara vladu "fundamentalna glupost".

"Pozitivna spašava DPS? Od koga? Da li SDP sjedi udobno u Vladi, sa svojim foteljama, automobilima? Pozitivna je na parlamentarnim izborima nastupila samostalno, a DPS i SDP na jednoj listi. Da li su građani glasali za tu listu da bi Ranko rušio Mila? Ne. Da li su građani glasali za Pozitivnu da budemo u vlasti sa DPS-om? To su neprincipijelne koalicije" rekao je Pajović.

Upitan da li će nakon sljedećih izbora sarađivati sa DPS-om, Pajović je nije isključio saradnju sa vladajućom partijom.

"O svemu tome ćemo nakon izbora, kada stranka postigne dobar rezultat. Nakon toga vidjećemo. Jasnu su naši spoljnjopolitički i politički prioriteti" zaključio je lider Pozitivne.

Bonus video: