Radonjić: Grijehe bivše vlasti u Podgorici ne diraju

"Radi se o providnoj manipulaciji, jer je ta cijela inicijativa smišljena, ne da bi dala bilo kakav rezultat, nego da bi potpuno obesmislila opravdan revolt građana. Ta inicijativa potvrđuje i koliko sadašnja lokalna vlast predstavlja nastavak prethodne”, istakao je Radonjić
92 pregleda 8 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: Luka Zeković
Goran Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2015. 05:57h

Predsjednik kluba odbornika DEMOS u Skupštini Glavnog grada Goran Radonjić, ocijenio je da Komisija, koja je trebalo da ispita zakonitost brojnih odluka bivše vlasti, za pet mjeseci od osnivanja ništa nije uradila.

Rješenje o formiranju Komisije, čiji je predsjednik Momčilo Vujošević (DPS), doneseno je 12. februara, kada je, kako je istakao Radonjić, “dat rok od 45 dana za obavljanje zadatka”.

“...Radi se o providnoj manipulaciji, jer je ta cijela inicijativa smišljena, ne da bi dala bilo kakav rezultat, nego da bi potpuno obesmislila opravdan revolt građana. Ta inicijativa potvrđuje i koliko sadašnja lokalna vlast predstavlja nastavak prethodne”, istakao je Radonjić.

On je ocijenio da “takvo neozbiljno i neodgovorno ponašanje nije neočekivano, jer se radi o administraciji koja nije sposobna da se suoči ni sa jednim od gorućih problema u gradu”.

“Opijenost privilegijama i potpuni prezir prema građanima, jedine su konstante lokalne vlasti u Podgorici, bez obzira na trenutni personalni sastav”, kazao je Radonjić.

Ističući da je priča o formiranju Komisije, koja će ispitati slučajeve za koje javnost osnovano sumnja da se radilo o zloupotrebama i kršenju zakona, pokrenuta prije devet mjeseci, Radonjić je naglasio da je to “trebalo da bude i opravdanje za otvorenu prevaru birača koju je učinila SDP”.

SDP je, kako je istakao, na lokalne izbore izašla sa ogromnim kritikama prema vladavini DPS-a, da bi se na kraju dogovorila sa svojim starim koalicionim partnerom.

“Nakon što ljudi, koji se nalaze na čelnim mjestima u Glavnom gradu, kao što je predsjednik Skupštine Đorđe Suhih, javno izraze sumnju u zloupotrebe, državni tužilac bi morao da se time pozabavi i da ih ispita o saznanjima koje imaju i na kojima zasnivaju svoje sumnje”, kazao je Radonjić.

Stijepović prećutkuje lopovluke

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je, tvrdi Radonjić, protivno Statutu Glavnog grada formirao Komisiju, sastavljenu od odbornika DPS-a i SDP-a, koja treba da izvrši “uvid u dokumentaciju” prodaje zemljišta “Carinama” i razgraničenja zemljišta između Glavnog grada i KAP-a.

„Potpuno su prećutani drugi slučajevi. Time je Stijepović uzurpirao vlast i preuzeo ingerencije koje mu ne pripadaju, dovodeći odbornike u ponižavajući položaj. Umjesto da gradonačelnik odgovara onima koji ga biraju, sada su odbornici svedeni na činovnike koji obavljaju savjetodavne poslove za izvršnu vlast", ocijenio je Radonjić.

On je kazao da su poniženi i ostali činioci lokalne vlasti - Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i Liberalna partija, jer su "konstantno ignorisani u svim poslovima, pa i u ovoj inicijativi".

Bonus video: