Danilović: Zar nije jasno da se prelazna vlada nudi DPS-u?

43 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Facebook.com
Goran Danilović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 06.07.2015. 16:28h

"Prije samo godinu Pozitivna Crna Gora je demantovala SDP da ce uslov za sklapanje koalicije u Podgorici biti NATO integracije. To je javno saopštio predsjednik Pozitivne, a i ubjeđivao nas u to prilikom pregovaranja. Tada i potom, ne tako davno, imali smo 36 opozicionih poslanika i Dzavida Šabovića za prelaznu Vladu. Sada je neko promijenio ploču, ako je samo ploču, i jedini je krivac za vlastito političko srozavanje", smatra Goran Danilović, funkcioner Demosa.

On na svom Facebook profilu podsjeća da je predsjednik Pozitivne takođe Danu dostavio argumente i audio snimke za sramnu aferu Snimak koja je pokazala da su izbori 2012, a i predsjednički potom bili pokradeni.

"Sada predsjednik Pozitivne kaže da ne bi dozvolio da se u Skupštini formira većina mimo izborne volje? Koje volje? Pokradene!? Podjednako zbunjuje međutim optužba iz dijela opozicije da nikad nije postojalo u parlamentu 36+1 poslanika koji su podržavali prelaznu vladu? To smo tvrdili zajedno i bili u pravu! Zar nijesmo? Prelaznu Vladu su tada predložile kolege iz opozicije a izmedju ostalih i ja, bez obzira šta sam o tome mislio, javno branio i promovisao kao opciju koja je jednoglasno podržana na zvaničnim opozicionim forumima! Zar nije? I ako je već jasno da više nema 36+1 opozicioni poslanik pitam se kome se onda ponovo nudi Prelazna vlada? Zar se ne nudi?", pita se Danilović.

On se pita kome se zapravo nudi prelazna vlada.

"Ako nas je SDP odbio, a zar nije, ako je Pozitivna spremna da brani pokradenu većinu na minulim izborima, a zar nije pokradena, ako manjinske partije nisu htjele da razgovaraju, a zar nije tako, kome se onda nudi prelazna vlada? Zar nije jasno da se nudi DPS-u? DPS-u koji nas je, kako je bilo jasno nakon Danovog pisanja o Snimku, pokrao na izborima? Ove teze ne treba dodatno pojašnjavati jer je sve u svježem sjećanju s početka godine! Puna je i svježa arhiva svih naših izjava."

Bonus video: