DF: Pajović sinonim za izdaju opozicionog biračkog tijela

„Pajović za kratko vrijeme uspio da postane pozitivan jedino na DPS, i sa tako otvorenim nabacivanjem premijeru Milu Đukanoviću, zaslužuje prezir i osudu svih opozicionih birača“, kazali su iz DF-a
176 pregleda 53 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2015. 12:24h

Pozitivna Crna Gora postala je sinonim za neprincipijelnost i izdaju opozicionog biračkog tijela, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Komentarišući izjavu lidera Pozitivne Darka Pajovića da ta stranka neće podržati neprincipijelnu većinu u parlamentu, u DF-u su ocijenili da je Pajović time otvoreno ponudio savez sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

„Ako je Darko Đurović ili Drago Pajović, ili kako god, mislio da će sintagmom 'neprincipijelna koalicija' dobiti na težini kao njen tvorac Vasil Tupurkovski, moramo ga podsjetiti da je svaka sličnost namjerna, i da je upravo stranka čiji je predsjednik Pajović, postala sinonim za neprincipijelnost i izdaju opozicionog biračkog tijela“, poručili su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, Pajovićeva izjava predstavlja završnicu nestajanja Pozitivne.

DF, kako su kazali, sa žaljenjem konstatuje da je Pajović zaslužio samo prezir birača.

„Pajović za kratko vrijeme uspio da postane pozitivan jedino na DPS, i sa tako otvorenim nabacivanjem premijeru Milu Đukanoviću, zaslužuje prezir i osudu svih opozicionih birača“, kazali su iz DF-a.

Oni su ocijenili da je Pajović, koji je sa svojim „satrapima“ predao Nikšić i Podgoricu DPS-u, disciplinovano glasao za ustavne promjene po mjeri režima, i sve vrijeme, kako su naveli, bio rezervni igrač funkcionera DPS-a Tarzana Miloševića, odlučio da pred kraj utakmice, sa opozicione klupe „uskoči u Đukanovićev tim.

Pajović će, kako su kazali iz DF-a, sa visokomoralnih i vizionarskih pozicija naplatiti promjenu dresa.

„DF još jednom podsjeća crnogorsku javnost da su teorije od 36 plus jedan poslanika spremnih da dođu do većine od 41 predstavljale puko zamajavanje i manipulaciju opozicione javnosti“, poručili su iz DF-a.

Nakon Pajovićevog intervjua je, kako su ocijenli, svima u Crnoj Gori jasno da u crnogorskom parlamentu nema 36 opozicionih poslanika.

„Postoje trojanski konji koji se hrane na opozicionim jaslama, i samo čekaju zvižduk Miloševića kako bi pretrčali na ranč DPS-a“, poručili su iz DF-a.

Kako su naveli, najavljena koalicija Pozitivne i DPS-a predstavlja razlog više da se na demokratskim protestima zaustavi svaki pokušaj daljeg „političkog degenerisanja“ osnovnih demokratskih vrijednosti.

„Izbori u Đukanovićevoj režiji, na kojima bi razni Pajovići glumili opozicione statiste dok ih šef ne pozove u završnom činu, nemaju nikakvog smisla, i samo tehnička vlada do koje ćemo doći mirnim protestima, može natjerati crnogorske Vasile Tupurkovske da predju na političko gojenje ali u kantini DPS-a, jer oni više sa opozicijom nemaju ništa“, zaključili su iz DF-a.

Bonus video: