Brajović: Dodatno jačanje ekonomske saradnje primarni zadatak Crne Gore i Poljske

Ambasador Poljske je naglasio da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji zajednički interes i iskazao spremnost ove države da podijeli svoja pristupna iskustva sa administracijom Crne Gore
2 komentar(a)
Artur Dmohovski, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Artur Dmohovski, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.10.2018. 11:32h

Dodatno jačanje ekonomske saradnje, primarni je zadatak Crne Gore i Poljske koje imaju odlične političke odnose, zajedničko NATO i buduće EU članstvo, istaknuto je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Konstatovano je da ostvarena parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države.

Ambasador Poljske je naglasio da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji zajednički interes i iskazao spremnost ove države da podijeli svoja pristupna iskustva sa administracijom Crne Gore, kako bi taj put bio olakšan i ubrzan. On je izrazio očekivanje da će, uz jačanje infrastrukturne povezanosti, ekonomski odnosi dvije zemlje dobiti svoj puni zamah članstvom Crne Gore u Uniji.

Brajović je čestitao 100 godina od obnove nezavisnosti i sticanja pune državne samostalnosti koju Republika Poljska obilježava ove godine, i naglasio da Crna Gora pridaje poseban značaj ovakvim jubilejima.

Bonus video: