SNP: Neprimjereno se nameće pitanje NATO integracija

„Građani Crne Gore svjedoci su još jednog neuspjelog pokušaja aktuelnog premijera Mila Đukanovića da abolira sebe i svoju koaliciju od neuspješnog ostvarivanja strateških investicionih projekata“, smatra Vojinović
9 komentar(a)
Miomir Vojinović, Foto: SNP
Miomir Vojinović, Foto: SNP
Ažurirano: 28.06.2015. 13:36h

Crnoj Gori su potrebne nove investicije a dosta je zamajavanja i neprimjerenog nametanja pitanja NATO integracija, instaliranja i spinovanja podrške takozvanim opozicionim političkim satelitima na crnogorskoj sceni, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Član Kolegijuma SNP, Miomir Vojinović, smatra da je ta stranka konstanta poštenog, iskrenog i pravednog odnosa rješavanja svih pitanjima i problema građana Crne Gore.

„Našoj državi su potrebni novi izbori po evropskim standardima i u tom pravcu naša partija je spremna da da svoj doprinos. Crnoj Gori su potrebne nove investicije, i domaće i strane, a postojećim investitorima ili omogućiti sve što je u ime Vlade obećano ili da se naprave novi sporazumu o strateškoj saradnja“, naveo je Vojinović u saopštenju.

Sve to je, kako je kazao, u funkciji povećanja zaposlenosti, odnosno otvaranja novih radnih mjesta i konačno izgradnje sistema u kome će se živjeti životom dostojnog čovjeka.

„Građani Crne Gore svjedoci su još jednog neuspjelog pokušaja aktuelnog premijera Mila Đukanovića da abolira sebe i svoju koaliciju od neuspješnog ostvarivanja strateških investicionih projekata“, smatra Vojinović.

On je kazao da je Đukanoviću, umjesto političkog uvijanja u uobičajene floskule, bilo mnogo lakše i jednostavnije da se na posljednjem premijerskom satu obratio građanima Crne Gore riječima da je koalicija DPS-SDP nesposobna da omogući bolji život i da ne umiju da realizuju projekte od vitalnog značaja za državu.

„SNP je i danas, čvršće nego ikada na stanovištu da je Crnoj Gori potrebna nova vlast koja će ujediniti građane i boriti se za njih, vlast koja će ostaviti partijske interese po strani i razmišljati samo o svojoj državi i svim ljudima koji u njoj žive, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost“, naveo je Vojinović.

Prema njegovim riječima, i posljednja dešavanja na sjeveru šalju jasnu poruku da svi građani hoće promjene, jer žele da žive bolje i muče ih iste muke: nezaposlenost, težak život, neodgovoran odnos aktuelne vlasti prema sve većim problemima u državi.

„Ipak, tračak nade i trunka svjetlosti pojavili su se iz ovog mračnog ekonomskog tunela. Premijer je, makar, priznao nešto što običan građanin trpi dugi niz godina - priznao je činjenicu da koalicija DPS-SDP nema ni političke, niti bilo koje druge moći da otkloni uzroke blokade strateških investicionih projekata, odnosno omogući bolji život svojim građanima“, ocijenio je Vojinović.

SNP, poručio je, nastavlja sa svojom odgovornom politikom i čini sve da, poslije narednih izbora, na vlasti budu oni koji će konačno omogućiti da Crna Gora stane u red razvijenih i prosperitetnih evropskih država.

"Cilj SNP-a je da 2020. godine prosječni bruto domaći proizvod (BDP) po stanovniku bude na 75 odsto od prosjeka EU", zaključio je Vojinović.

Bonus video: