Inicijative za širenje DF-a uz mogućnost izbora novog lidera

Navodi se da su na sjednici pojedini članovi Predsjedništva pokrenuli inicijative daljeg širenja i jačanja DF-a pristupanjem tom savezu novih političkih subjekata, nevladinih organizacija i vanstranačkih ličnosti, uz mogućnost izbora novog predsjednika Fronta
6 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2015. 15:28h

Pojedini članovi Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) pokrenuli su inicijative daljeg širenja i jačanja Demokratskog fronta (DF) pristupanjem tom savezu novih političkih subjekata, nevladinih organizacija i vanstranačkih ličnosti, uz mogućnost izbora novog predsjednika Fronta.

U saopštenju DNP-a nakon sjednice Predsjedništva, navodi se da neizdrživa socioekonomska situacija, u kojoj se nalazi Crna Gora, nameće kao nužnost ispostavljanje demokratskih zahtjeva, koji bi u formi funkcionisanja prelazne Vlade omogućili početak izlaska iz krize u kojoj se nalazi crnogorsko društvo.

"Imajući u vidu da je dosad aktuelna vlast ignorisala ovakve zahtjeve Demokratskog fronta, DNP ocjenjuje da je, ako i u narednim danima ne dođe do pozitivnog odgovora od strane režima, potpuno opravdano organizovanje širokih, demokratskih i mirnih protesta, koji će dovesti do ostvarenja proklamovanih ciljeva", saopšteno je iz DNP.

Navodi se da su na sjednici pojedini članovi Predsjedništva pokrenuli inicijative daljeg širenja i jačanja DF-a pristupanjem tom savezu novih političkih subjekata, nevladinih organizacija i vanstranačkih ličnosti, uz mogućnost izbora novog predsjednika Fronta.

"Predsjedništvo je konstatovalo da su sve inicijative, koje idu u pravcu daljeg opozicionog etabliranja i jačanja DF-a, dobro došle, i da će se razmatrati nakon uspješno realizovanih protesta", navode u DNP-u.

Predsjedništva, DNP-a u proširenom sastavu, usvojilo je plan aktivnosti na daljem jačanju i širenju partijske infrastrukture.

"Izraženo zadovoljstvo dosadašnjim radom na terenu, koji će rezultirati podjelom velikog broja članskih karata u julu mjesecu. Konstatovano je zadovoljstvo činjenicom da su građani prepoznali Demokratsku narodnu partiju kao istinskog zaštitnika izvornih ideja i načela opozicione i nepokolebljive Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je usvojilo i plan aktivnosti, koje će DNP, kao jedan od konstituenata DF-a, realizovati u pripremi zajedničke sjednice glavnih odbora DF-a, na kojoj će se donijeti odluka o datumu organizovanja protesta.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević upoznao je članove Predsjedništva sa hronologijom aktivnosti, koje su predsjednik DNP-a i članovi rukovodstva imali tokom obilaska crnogorskih gradova.

Podržana je realizaciji ideje Predsjedništva DF-a o načinu na koji je moguće ostvariti uslove za organizaciju fer i demokratskih izbora.

Bonus video: