Pljevlja: Uslovne zatvorske kazne za 10 aktivista DPS

Sud ih je obavezao i da solidarno uplate 4.250 eura u budžet Crne Gore za koliko su ga i oštetili
120 pregleda 2 komentar(a)
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.06.2015. 13:27h

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevlima Ljiljana Popović osudila je 10 aktivista DPS-a, Vanju Sokić, Dragoljuba Mazalicu, Seada Vesnića, Dragana Tošića, Rada Strunjaša, Nadu Borović, Abulaha Šulovića, Sadika Buluta, Muamera Hadžalića i Ranka Despotovića na šest mjeseci zatvora uslovno, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počine novo krivično djelo.

Oni su osuđeni zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju prilikom dodjele jednokratne novčane pomoći Centra za socijalni rad uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012. godine.

Sud ih je obavezao i da solidarno uplate 4.250 eura u budžet Crne Gore za koliko su ga i oštetili.

U ranijoj presudi Popović ih je oslobodila krivice zbog nedostatka dokaza, dok je direktora Centra za socijalni rad Jusa Ajanovića i službenika Ermina Nuhanovića osudila na 6 mjeseci zatvora uslovno.

Viši sud je ovu odluku poništio i slučaj 10 aktivista DPS vratio na ponovno razmatranje, a Ajanovića i Nuhanovića osudio na po šest mjeseci zatvora.

Advokat Milan Filipović iznenađen je presudom jer smatra da su osuđeni na osnovu sumnje i da nema dokaza da su s umišljajem učestvovali u izvršenju krivičnog djela i najavio žalbu Višem sudu u Bijelom Polju.

Bonus video: