Vučurović: Pokušaji spinovana u vezi NATO nijesu slučajni

Nova srpska demokratija i DF kažu da znaju da nijedan od procesa koji se proteklih godinu dana dešavaju na političkoj sceni nije slučajan
53 pregleda 8 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2015. 13:50h

Učestali pokušaji spinovanja javnog mnjenja od strane vlasti i njima bliskih NVO, kojima se lažno prikazuje rast podrške učlanjenju u NATO, nimalo nijesu slučajni, smatra portparol Nove Jovan Vučurović.

On smatra da pojačanom i agresivnom kampanjom NATO promoteri žele da iskoriste činjenicu da su "pojedini, donedavno veliki protivnici ove vojne alijanse u opoziciji, naprasno zaćutali po ovom pitanju, odnosno iznenada imaju veliko razumijevanje za članstvo CG u NATO".

"Ovaj zaokret se pokušava prikriti raznim izgovorima, od minimiziranja ove teme do odlaganja iznošenja jasnog stava, koji neki namjeravaju da saopšte ,,kad Crna Gora dobije pozivnicu'', a primjećujemo i druge koji predlažu da ovim pitanjem ne treba da se bave političke partije nego grupe građana, pošto političke partije, po njima, imaju važnija posla koji, vjerovatno, podrazumijeva jednu opštu ljubav i razumijevanje, a nipošto podjele i različitosti. U takvom novonastalom ambijentu, Milo Đukanović je krenuo u brutalnu kampanju, koja podrazumijeva ,,prelamanje u mozgu'', spinovanje i namještanje istraživanja, kao i terensku akciju u koju su uključeni najvažniji ljudi iz vlade. U isto vrijeme, u jednom dijelu opozicije, koji čine i bivši protivnici NATO-a, aktiviran je ,,tim B'', na koji smo više puta upozoravali, čiji je glavni zadatak da pokušaju da otupe oštricu kritika relevantnih opozicionih stranaka po pitanju učlanjenja CG u NATO", kazao je Vučurović.

On podsjeća da su oni već pokušali da podešavaju odnose u opoziciji i da udarima na Novu srpsku demokratiju i DF spriječi proteste koji će dovesti do demokratskih promjena u Crnoj Gori.

"Sada na jedan perfidan način podržavaju NATO, i tako se pakuju u istu priču sa Milom Đukanovićem, ali ni ta činjenica u konačnom ne može uticati na raspoloženje građana po ovom pitanju, jer je i dalje njih više od dvije trećine protiv ulaska Crne Gore u ovaj ofanzivni vojni savez. NATO savez nam nije dao ništa izuzev bombi, osiromašenog uranijuma, hemijskih otrova, i on građanima Crne Gore duguje mnogo. Na prvom mjestu, NATO Crnoj Gori duguje krv nevinih koji su stradali u zločinačkoj agresiji ove vojne alijanse. I nikakav DPS i SDP, kao ni NATO promoteri iz tima B, nas svojom bljutavom kampanjom ne mogu natjerati da zaboravimo žrtve u Murinu, pogibiju prve žrtve NATO-a u Danilovgradu, vojnika Saše Stajića, i hiljade drugih koji su brutalno ubijani u agresiji koja je izvršena bez ikakvog razloga. Zato je koordinirana akcija Mila Đukanovića i opozicionog tima B unaprijed osuđena na propast, jer Nova srpska demokratija i druge releventne organizacije neće ćutati na podvale, namještaljke i falsifikate kojima se jedna opasna organizacija koja konstantno ugrožava mir u svijetu pokušava predstaviti kao kulturno-umjetničko društvo ili putujuća pozorišna trupa", piše u saopštenju Vučurovića.

Nova srpska demokratija i DF kažu da znaju da nijedan od procesa koji se proteklih godinu dana dešavaju na političkoj sceni nije slučajan i da znaju odakle se neki od tih procesa usmjeravaju i kontrolišu.

"Naročito su nam jasni procesi u opoziciji, gdje se pomenuti tim B, gdje dominiraju novoosnovane opozicione stranke, okuplja oko ideja koje smo svojevremeno mogli da vidimo u platformi koju je opoziciji ponudila jedna stranka tokom pregovora oko formiranja vlasti u Nikšiću", zaključuje se.

Bonus video: