Rakčević: URA će posebno stimulisati domaće stvaraoce i mali i srednji biznis

On je naglasio i da postojeća stopa poreza, prireza i doprinosa ubija biznis i da je plan URA da u početnoj fazi previsoko opterećenje zarada sa gotovo 66 odsto svede na ispod 50 odsto
182 pregleda 5 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: URA
Žarko Rakčević, Foto: URA
Ažurirano: 25.06.2015. 12:01h

Predsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Žarko Rakčević istakao je da je nezaposlenost jedan od najvećih problema u Crnoj Gori i da on mora biti rješevan razvojem i stvaranjem novih radnih mjesta, a ne daljim uključivanjem podobnih partijskih kolega u već ogroman administrativni aparat.

“Građanski pokret URA će posebno stimulisati domaće stvaraoce i mali i srednji biznis. Jedna od mjera pomoći nezaposlenima i preduzetnicima biće odlobađanje poreza i doprinosa na tri godine za svakog produktivnog novoupošljenog radnika. Na sjeveru i manje razvijenim opštinama ovaj stimulativni period bio bi pet godina”, kazao je Rakčević sinoć, na konvenciji GP URA u Podgorici.

On je naglasio i da postojeća stopa poreza, prireza i doprinosa ubija biznis i da je plan URA da u početnoj fazi previsoko opterećenje zarada sa gotovo 66 odsto svede na ispod 50 odsto.

Na konvenciji URA u Podgorici sinoć su izabrana 33 člana Gradskog odbora URA, a za predsjednicu odbora izabrana je Jasna Gajević, inženjerka računarstva.

“Potrudićemo se da GP URA u Podgorici učinimo prepoznatljivim građanima Podgorice, upravo u trenutku kada je većina njih izgubila povjerenje u političke partije. Naš je plan da odlučno doprinesemo mirnoj smjeni vlasti i da Podgorica bude grad socijalne pravde i zadovoljnih građana, grad mladih, centar obrazovanja, kulture i sporta, grad koji vodi računa o očuvanju prirode i brine o životinjama i grad kroz koji turisti neće samo prolaziti, već i ostajati, jer on sa svojom okolinom, zaista ima šta da im ponudi”, kazala je Gajević.

Članovi odbora su Nebojša Andrejević, pukovnik u penziji, Vladimir Bjelica, politikolog, Miomir Brajović, reditelj, Nikola Dragaš, doktor stomatologije, Dino Hodžić, student Pravnog fakulteta, Obrad Krstajić, samostalni savjetnik, Nina Marković, profesorica crnogorskog jezika i južnoslovenske književnosti, Željko Marković, pravnik, Milena Markuš, studentkinja Pravnog fakulteta, Vuk Mašanović, student Pravnog fakulteta, Vlatko Mihailović, ekonomista, Zoran Mikić, istoričar, Zarija Milić, elektroinženjer, Nebojša Miranović, menadžer, Aleksandar Nešović, magistar ekonomije, Predrag Nikolić, građevinski inženjer, Nedžad Osmanagić, radnik, Branislav Ostojić, diplomirani elektroinženjer, Sandar Paljušević, radnik, Dalibor Pejović, frizer, Vidoje Petričić, mašinski inženjer, Stefan Pižurica, student Ekonomskog fakulteta, Čedomir Radičević, inženjer saobraćaja, Mileta Radovanić, magistrant političkih nauka, Nikola Rakčević, student Ekonomskog fakulteta, Ksenija Rakočević, magistrant Nauke o kniževnosti, Bećir Ramović, radnik, Ana Rašović, studentkinja FPN-a, Aleksandar Stamatović, veterinar, Jelena Trebješanin, profesorica crnogorskog jezika i južnoslovenske književnosti, Milena Vuković, magistar političkih nauka i Adis Šehović, profesor fizičke kulture.

Rakčević je istakao da će URA svojom infrastrukturom za koji dan pokriti preko 90 odsto Crne Gore

Bonus video: