"NEUBJEDLJIVI RAZLOZI ZA FORMIRANJE TEHNIČKE VLADE"

DPS: Ko želi u Vladu moraće da se izbori na redovnim izborima

Iz DPS-a su kazali da su netačne tvrdnje da institucije u Crnoj Gori ne funkcionišu
1467 pregleda 10 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Razlozi opozicionara koji traže formiranje tehničke prelazne vlade su neubjedljivi, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i poručili da ko želi u Vladu moraće za to da se izbori na redovnim parlamentarnim izborima sljedeće godine.

Iz DPS-a su kazali da su netačne tvrdnje da institucije u Crnoj Gori ne funkcionišu.

Kako su naveli, organi svih grana vlasti nesmetano vrše svoju funkciju.

Iz DPS su rekli da izvršna vlast bilježi rezultate i na unutrašnjem i na vanjskom planu i da se sudska uspješno nosi i sa najkomplikovanijim predmetima, kao što je direktni nasrtaj na državu 2016. godine. Prema njihovim riječima, zakonodavna vlast funkcioniše sa visokim stepenom povjerenja, uprkos neuspjelom bojkotu opozicije.

"Pojedini opozicionari koji ovih dana traže formiranje tehničke prelazne vlade i sami su svjesni da su njihovi razlozi neubjedljivi. Osim što se pojedincima svidjela pozicija koju su imali u vladi izbornog povjerenja, što im je bio poklon od DPS-a", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, najnovija odluka Agencije za sprječavanje korupcije, koja je, kako su ocijenili, prema DPS-u stroža nego prema bilo kojoj drugoj partiji, i što potvrđuje sankcionisanje na desetine njihovih funkcionera zbog konflikta interesa, svjedoči da su institucije Crne Gore dovoljno snažne i funkcionalne.

"Zato, neće biti nikakve prelazne vlade. Ko želi u vladu moraće za to da se izbori na redovnim parlamentarnim izborima dogodine", zaključuje se u saopštenju.

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pozvao je 9. februara sve opozicione poslanike da podrže njihovu inicijativu za formiranje tehničke vlade, kako bi se crnogorskoj javnosti poslala poruka da je opozicija spremna da zajednički djeluje.

Član predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović rekao je 12. februara da je nakon posljednih afera dovoljno razloga za tehničku vladu.