Aleksandar Vučić počasni građanin Bijelog Polja?

Nedavno su u Beranama inicijativu za dodjelu titule počasnog građanina predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pokrenuli odbornici Nove srpske demokratije
180 pregleda 41 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 23.06.2015. 05:45h

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Bijelom Polju Slavko Fuštić je kazao da se nije odustalo od inicijative da se srpski premijer Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Bijelog Polja.

Fuštić je 18. juna novinarima najavio obraćanje povodom te, kako je kazao, građanske inicijative, a zatim je otkazao “iz tehničkih razloga”.

Fuštić je za “Vijesti” juče kazao da ne može da precizira datum podnošenja peticije Skupštini opštine Bijelo Polje.

On je dodao da je on u organizaciji prikupljanja potpisa kao građanin, a ne kao predstavnik političke partije. Fuštić nije želio da odgovori na pitanje ko je, ako nije on, inicijator peticije i najavio da će javnost bili blagovremeno obaviještena.

Nedavno su u Beranama inicijativu za dodjelu titule počasnog građanina predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pokrenuli odbornici Nove srpske demokratije.

Predsjednik SO Berane Goran Kiković, koji je uz Radojicu Živkovića predlagač inicijative, kazao je da će ona biti formalizovana krajem mjeseca i da očekuje da sigurno bude prihvaćena u lokalnom parlamentu. Ukoliko inicijativa bude prihvaćena, priznanje Nikoliću bilo bi uručeno povodom Dana opštine 21. jula.

Šef DPS-a Milo Đukanović blisko sarađuje sa liderom Srpske napredne stranke, Vučićem koji je na toj funkciji naslijedio Nikolića nakon što je on izabran za predsjednika Srbije. Tako je od stranih političara najznačajniji gost na Kongresu DPS-a bio ministar pravde Srbije i član naprednjaka Nikola Selaković, koji je kazao da je DPS pokazao da se od njega može učiti. DPS je, kako je Selaković kazao, uzor i učitelj svim partijama u regionu kako se komunicira sa građanima.

Nova Andrije Mandića je zato razapeta između starog prijateljstva sa naprednjacima i bliskosti Vučića i Đukanovića.

Titule počasnih građana Ulcinja nedavno su dobili albanski premijer Edi Rama i kosovski šef diplomatije Hašim Tači, ali je ta odluka donijeta bez izjašnjavanja lokalnog paramenta.

Bonus video: