Šimrak: Vrijeme je da vlast u Novom počne da radi

Kako je kazao, Herceg Novi je od „perjanice crnogorskog turizma“ došao na začelje, HTP Boka odlazi u stečaj, u jeku sezone dobijaju po dva sata vode, koju treba prokuvati, grad je razrovan a ulice i trgovi se samo povremeno čiste
2 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.06.2015. 15:38h

Predsjednik hercegnovske Socijaldemokratske partije (SDP), Dragan Šimrak, poručio je upravi u tom gradu da je vrijeme da, pola godine nakon formiranja vlasti, počnu da rade.

Kako je kazao Šimrak, Opštinski odbor (OO) SDP-a nije imao običaj da tokom ljetnje sezone komentariše rad lokalne uprave.

„Nijesmo htjeli da, iznoseći sopstveni 'prljavi veš' u javnost, opterećujemo naše goste koji su došli na odmor“, kazao je Šimrak.

Nikad se, kako je rekao, nijesu rukovodili čisto partijskim interesom, već interesom lokalne zajednice i sugrađana.

„Upozoravali smo godinama da lokalna uprava loše radi, da su prisutani klijentelizam, nepotizam, korupcija, nerad i brojne druge zloupotrebe“, naveo je Šimrak.

Kad su, kako je naglasio, shvatili da je „đavo odnio šalu“, morali su da prekrše pravilo i da se "u sred ljeta" oglase.

To su, kako je objasnio, morali da učine jer je Herceg Novi od „perjanice crnogorskog turizma“ došao na začelje, HTP Boka odlazi u stečaj, u jeku sezone dobijaju po dva sata vode, koju treba prokuvati, grad je razrovan a ulice i trgovi se samo povremeno čiste.

„Jasno kažemo novokomponovanoj lokalnoj upravi da je vrijeme da ponešto počnu i da rade, da je prošlo pola godine od kada su preuzeli lokalnu vlast i da jedino što primjećujemo je da su tridesetak svojih 'kadrova' uhljebili (ove znakove navoda kod riječi kadrovi smo spremni da detaljnije objasnimo ako koga interesuje)“, navodi se u izjavi Šimraka dostavljenoj medijima.

Nikoga više, kako je kazao, ne interesuje ko je za lijevo, a ko za desno krilo IZBOR-a ili Demokratske partije socijalista (DPS).

„Građane interesuje efikasna lokalna uprava sa brojem zaposlenih koji tu efikasnost garantuje (da ih u Opštini nema više nego stolica), da su komunalne usluge kvalitetne, da se nakon 25 godina skine problem vodosnabdjevanja koji je došao sa „mladim i lijepim antibirokratama“, da se izgradnja kolektora završi kvalitetno i da odgovorni za sve greške i zloupotrebe u toku njegove izgradnje snose zakonske konsekvence, da obezbijedimo što bolje uslove i maknemo se sa posljednjeg mjesta bar kada je turistička ponuda u pitanju“, naveo je Šimrak.

On je dodao da ne podržavaju aktuelne ponude za privatizaciju Banje Igalo i ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

„Dosta je u Herceg Novom bilo promašenih privatizacija i vrijeme je da i naša Opština krene naprijed“, zaključio je Šimrak.

Bonus video: