Ostavke u SDP HN: Nama su Krivokapić i Brajović isti, nema to veze sa njima

"Vratili smo partijske knjižice, jer smo razočarni odnosom vrha partije prema gradu, koji kao da nije u ovoj državi, prema našem Opštinskom odboru, kao i načinom na koji se tretiraju sve privatizacije u Herceg Novom"
194 pregleda 17 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.06.2015. 11:49h

Ostavka članova Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Herceg Novog Nikole Radmana, Đorđa Nikočevića, Siniše Odalovića i Dragana Novosela na članstvo u partiji neće se odraziti na članstvo.

Predsjednik OO SDP Dragan Šimrak tvrdi da oni neće za sobom "povući" značajniji broj bivših kolega.

Četvoro bivših članova SDP-a tvrde da su ostavke podnijeli zbog neslaganja sa putem kojim ide partija i načinom na koji predsjednik Dragan Šimrak vodi hercegnovski SDP.

Nikola Radman jedan od osnivača crnogorskog SDP, za "Vijesti" objašnjava da je jedan od razloga što "skoro da nema razlike između politike SDP i DPS", odbacujući spekulacije da je uzrok razlaza sa doskorašnjim partijskim drugovima bila podrška aktuelnom predsjedniku partije Ranku Krivokapiću, odnosno kandidatu za to mjesto Ivanu Brajoviću, jer "ni među njima nema razlike".

"Vratili smo partijske knjižice, jer smo razočarni odnosom vrha partije prema gradu, koji kao da nije u ovoj državi, prema našem Opštinskom odboru, kao i načinom na koji se tretiraju sve privatizacije u Herceg Novom. S obzirom da je SDP u vlasti na državnom nivou, smatramo da su mogli mnogo više da učine", kazao je Đorđe Nikočević.

On je kazao da će svakako nastaviti svoje političko angažovanje u nekoj drugoj partiji, ali za sad nije htio da otkrije o kojoj stranci je riječ.

"Socijaldemokratska partija u Herceg Novom u tri zadnja izborna ciklusa u kontinuitetu postiže značajan rezultat. Na posljednjim lokalnim izborima jedino SDP nije oslabio u broju mandata. Mogu samo da kažem da su moji drugovi koji su donijeli odluku da napuste partiju na to imali neosporavano pravo, kao i da su za sve primjedbe koje su imali na rad Partije u cjelini ili pojedinaca, mogli iznijeti i tražiti odgovore kako od lokalnih tako i od državnih organa, a sve u skladu sa Statutom partije. Zar i zadnji partijski Kongres ne potvrđuje ove moje stavove. SDP je imao za izbor lidera partije dva kandidata i rezultat je bio 197:165 ili ima onih koji smatraju da je demokratija rezultat 420 prema nula i da je demokratija kada bilo ko dobije sve, a ostali ništa", kazao je Šimrak.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", dio bivših članova SDP-a postaće članovi GP URA čiji formiranje Opštinskog Odbora Herceg Novi zakazano za večeras u 19 sati.

Bonus video: