Mustafić primio članove Parlamenta Azerbejdžana

Mustafić je poručio da kroz obostranu podršku u međunarodnim organizacijama mogu se još više unaprijediti odnosi dvije države
3 komentar(a)
Suljo Mustafić, Azerbejdžan, Foto: Skupština Crne Gore
Suljo Mustafić, Azerbejdžan, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 19.06.2015. 15:17h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se u Podgorici sa članovima Parlamenta Azerbejdžana, zamjenikom predsjednika Odbora za odbranu i bezbijednost i poslanikom Aydinom Mirzazadeh i poslanikom Ilhamom Mammadovim.

Mustafić je ukazao da je Crna Gora posvećena evropskim integracijama, da očekuje poziv za NATO savez, kao i da teži vladavni prava i uspostavljanju boljeg zakonodavnog okvira koji bi omogućio veće privlačenje stranih investicija.

„Poseban značaj imaju naša dva parlamenta i njihova saradnja koju u narednom periodu treba intenzivirati kroz neposredne kontakte u bilateralnim odnosima i međunarodnim inicijativama. Naše parlamentarne grupe prijateljstva su važan most saradnje dvije zemlje koje stvaraju pretpostavke za nadgradnju odnosa u ekonomskoj, privrednoj, kulturnoj i sportskoj sferi“, kazao je Mustafić.

Mustafić je poručio da kroz obostranu podršku u međunarodnim organizacijama mogu se još više unaprijediti odnosi dvije države, čestitajući Azerbejdžanu na veoma dobroj organizaciji evropskih igara koje se održavaju u Bakuu ove godine na kome je učestvovao značajn broj sportista iz Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova ambasade Azerbejdžana u Crnoj Gori, Seyran Mirzazade.

Bonus video: