Medojević o protestima: Bezbjednosne službe da se ne miješaju

“Mi znamo ko kontrolise državnu mafiju i ko su ti ljudi, pa pozivamo premijera Mila Đukanovica, potpredsjednika Vlade Duška Markovica i Peruničića da ne zloupotrebljavaju poznate Udbaške metode u pokušajima zastrašivanja naroda i opozicije”, poručio je Medojević
5 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2015. 13:05h

Protesti su demokratska tekovina, poručio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, pozivajući bezbjednosne službe da ostanu po strani i vode računa o svojoj odgovornosti.

“Pred nama su veoma važni istorijski događaji i protesti, koje će održati DF sa narodom , promjeniće političku mapu Crne Gore”, saopštio je Medojević.

Prema njegovim riječima, siromaštvo je već zakucalo na “skoro svaka druga vrata” i socijalna situacija, nezaposlenost i politička diskriminacija prijete eskalaciji nezadovoljstva.

To nezadovoljstvo se, kako je naveo, mora artikulisati protestima. “Mi više ne možemo da trpimo pljačku, korupciju, kriminal i nepravdu”, kazao je Medojević.

On je rekao da su protesti demokratska tekovina i “pozvao bezbjednosne službe da vode računa o sopstvenoj odgovornosti i da ostanu po strani”.

“Posebna odgovornost je na šefu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Dejanu Peruničiću, koji bi morao da bude svjestan da bi angažovanje ANB-a i saradnika iz podzemlja bilo najgrublje kršenje Ustava, zakona i da će za takve, eventualne zloupotrebe službe, odgovarati u slobodnoj i demokratkoj Crnoj Gori”, naveo je Medojević.

DF, kako je kazao, želi mirnu političku tranziciju, prelaznu Vladu i fer izbore.

U tim procesima, kako je rekao, nema mjesta za “udbu” i njene kriminalce. “Držite se dalje od naroda i nemojte da sprječavate istorijske procese koji su neminovni”.

Prema riječima Medojevića, to su u četvrtak pokazali radnici Rudnika Boksita a isto će pokazati narod na protestima koje će organizovati DF.

“Mi znamo ko kontrolise državnu mafiju i ko su ti ljudi, pa pozivamo premijera Mila Đukanovica, potpredsjednika Vlade Duška Markovica i Peruničića da ne zloupotrebljavaju poznate Udbaške metode u pokušajima zastrašivanja naroda i opozicije”, poručio je Medojević.

Bonus video: