Pavlović: Neljudskim postupanjem DPS, SDP i BS čestitali Ramazan izbjeglim građanima sjevera

„Ministar vanjskih poslova, Igor Lukšić, je pride odbacio bilo kakvu ideju o razgovorima sa nadležnim organima Njemačke, i poručio hiljadama izbjegllih Rožajaca i Bjelopoljaca da očekuje da ih Njemačka uskoro deportuje i da on nema namjeru da bilo šta pokuša kako bi to spriječio“, naveo je Pavlović
5 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.06.2015. 17:25h

Vladajuća koalicija pokazala je da je ne interesuju Bošnjaci time što nije podržala inicijativu da Odbor za međunarodne odnose i iseljenike sazove kontrolno saslušanje povodom masovnog iseljavanja pripadnika tog naroda sa sjevera, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Koča Pavlović.

Prema njegovim riječima, Odbor je, većinom glasova odbio inicijativu Pokreta za promjene (PzP) i DF-a kojima bi pokušali da riješe status onih koji se sa porodicama već nalaze u Njemačkoj, u centrima za tražioce azila.

Odbor je, kako je naveo, odbacio i inicijativu PzP-a i DF-a o hitnim mjerama koje bi trebalo preduzeti kako bi se stanje u opštinama Rožaje i Bijelo Polje saniralo i kako bi se stvorili uslovi koji bi zaustavili dalja iseljavanja.

„Koalicija Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i Bošnjačka stranka (BS) je danas još jednom odbila moju inicijativu da Odbor za međunarodne odnose i iseljenike sazove kontrolno saslušanje na kome bi razmotrili problem masovnog egzodusa Bošnjaka sa sjevera Crne Gore“, kazao je Pavlović.

On je naveo da odbijanje parlamentarne većine da se pozabavi masovnim iseljavanjem, koje je trenutno najveći problem sa kojim se Crna Gora suočava, predstavlja potvrdu onoga što je tvrdio i ranije.

„Vladajuću koaliciju ne interesuju Bošnjaci, njihove sudbine i njihovi problemi. Vladajuću koaliciju interesuju samo bošnjački glasovi, i oni će se truditi da svojim kriminalnim metodama nastave da te glasove knjiže na svoj koalicioni konto“, poručio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, današnje „neljudsko“ postupanje prema problemu iseljavanja predstavlja ramazansku čestitku koju su DPS, SDP i BS uputile izbjeglim građanima sjevera Crne Gore.

„Ministar vanjskih poslova, Igor Lukšić, je pride odbacio bilo kakvu ideju o razgovorima sa nadležnim organima Njemačke, i poručio hiljadama izbjegllih Rožajaca i Bjelopoljaca da očekuje da ih Njemačka uskoro deportuje i da on nema namjeru da bilo šta pokuša kako bi to spriječio“, naveo je Pavlović.

Lukšić je, kako je naveo Pavlović, objasnio da bi svaki eventualni zahtjev MVPEI prema Njemačkoj, u kom bi se tražilo da privremeno zadrže naše izbjegle sugrađane, predstavljao potvrdu onoga što ti „nesretni ljudi navode kao razloge za njihovo bježanje iz Crne Gore“.

„Prosto rečeno – Rožajci i Bjelopoljci bježe u Njemačku zbog siromaštva i nepravde koju trpe u Crnoj Gori, a ministar Lukšić izjavljuje (i saopštava njemačkim organima) da je to laž, jer je, kako reče, Crna Gora lider u regionu“, naveo je Pavlović.

On je, čestitajući izbjeglicama u Njemačkoj Ramazan, poručio da vjeruje da se trenutno nalaze na boljem mjestu.

„Želim i da ih ohrabrim da ova pogubna politika DPS, SDP i BS, koja ih je otjerala od njihovih kuća, neće još dugo trajati u Crnoj Gori“, naveo je Pavlović.

Bonus video: