Pavlović: Protesti jedino oružje za ostvarenje fer izbora

"Uskoro ćemo donijeti konačnu odluku o datumu početka protesta, koje smo vrlo pažljivo promislili i planirali, i koje smo konačno dogovorili sa ogromnom većinom u Crnoj Gori. A ogromna većina su osiromašeni, obespravljeni, poniženi građani", poručio je Pavlović
88 pregleda 4 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.06.2015. 11:58h

Protesti su jedino demokratsko i legitimno oružje za ostvarenje prvih slobodnih i fer izbora u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP), Koča Pavlović.

On je kazao da protesti predstavljaju "oružje pritiska" i prvi od tri koraka čiji je cilj zaustavljanje daljeg propadanja crnogorskog naroda i države.

"Protesti su jedino demokratsko i legitimno oružje za ostvarenje političkog cilja, prvih slobodnih i fer izbora", poručio je Pavlović.

Na protestima će, kako je naveo, tražiti hitnu ostavku Vlade i formiranje prelazne vlade po modelu koministara.

Pavlović je objasnio da će prelazna vlada organizovati i provesti prve slobodne i fer izbore, navodeći da je to je plan koji su formulisali u dijalogu sa hiljadama građana, koji Demokratski Front (DF) vodi dva mjeseca širom Crne Gore.

"Uskoro ćemo donijeti konačnu odluku o datumu početka protesta, koje smo vrlo pažljivo promislili i planirali, i koje smo konačno dogovorili sa ogromnom većinom u Crnoj Gori. A ogromna većina su osiromašeni, obespravljeni, poniženi građani", poručio je Pavlović.

On je ocijenio da će Crna Gora uskoro biti polarizovana navodeći da će DF i narod biti na jednoj strani i da će sa njima biti svi koji smatraju da ovu politiku treba hitno zaustaviti, na demokratski način.

Na drugoj strani će, kako smatra Pavlović, biti režim i njegovi pomagači iz medijskih, lobističkih, civilnih i akademskih krugova.

On je kazao da razumije one koji su ušli u politiku, ali bi da, kako je dodao Pavlović izbjegnu to istorijsko opredjeljivanje.

"One koji se u suštini plaše narodne volje i pravne države. Ja shvatam zašto bi oni da zaustave proteste, i znam da zato pokušavaju da još jednom prebace priču na opoziciono dogovaranje, na platformi na ostale režimske opstrukcije", rekao je Pavlović.

On je kazao da istovremeno uvažava i njihovu inteligenciju i elementarnu političku pismenost navodeći da računa da im je jasno da proteste ne mogu zaustaviti, i da dolazi vrijeme odluke i moraće da se svrstaju “na našu ili na režimsku stranu”.

"Zato ih pozivam da prestanu sa jalovom demagogijom opozicionog pregovaranja, dogovaranja i platformi, i apelujem na njih da se pridruže narodu i DF-u u predstojećim protestima. Ako ni zbog čega drugoga, onda zato što je izvjesno da će protesti uspjeti i da će narod i DF pobijediti. Budite mudri, pridružite se pobjedniku, dok još ima vremena", poručio je Pavlović.

Bonus video: