Niđe nebo nije plavo, ali je za plavetnilo odgovoran DPS

Kako ko!? Pa ja sa Stari Liberal, mada su isto svi što vele kako su vazda bili za Nezavisnos’ i ima nas oko milijon i po po najnovijim obračunima
475 pregleda 89 komentar(a)
Stari Liberal, Foto: Facebook
Stari Liberal, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.06.2015. 10:51h

Stari Liberal je, putem istoimene Facebook stranice, za kratko vrijeme postao popularan svojim foto montažama praćenim sarkastičnim komentarima društveno-političkih zbivanja

Ko je ,,Stari Liberal" i zašto taj naziv?

Kako ko!? Pa ja sa Stari Liberal, mada su isto svi što vele kako su vazda bili za Nezavisnos’ i ima nas oko milijon i po po najnovijim obračunima. Mi smo ti oni što vele da su metali Monitor u Pobjedu da čitau iako nema šanse, proba sam, ne može ni oni o petnaes inča da stane. A ako pitaš kako onda na oni referendum što se po predanju ka održa devedesetih skoro svi bili protiv, i kako to da liberali nijesu pobjeđivali ni na Cetinje, đe su naše sve svetinje, i isto svi do jednoga stari liberali, onda mrziš Državu.

Koga više voliš: DPS ili Crnu Goru?

To ti ’e ka da me pitaš volim li više oca ili maiku. A to ’e makar lako za odgovorit, oca jer je muško i što me maika ne bi mogla rodi da me ovi nije napravijo. E tako i ja više volim DPS ko’i nam je da Državu i on je zapravo Država ali bez ovija loših elemenata ka sirotinje, kontraša, bjelaša, bizmis barijera, ovija sa predugim pamćenjem, jezicima, svojiem mišljenjima i sličnih izdajnika. Činjenica je da niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore, ali za to plavetnilo je odgovoran DPS.

Šta misliš o četvrt vijeka dugoj vladavini Mila Đukanovića?

Nemam ja tu što da mislim, dovoljno ’e da uždiješ neku vajld bjuti reklamu, neku Miminu seriju ili Dnevnik javnog servisa i da vidiš kako nam je dobro. Da se ne prdi pošlje da nema kritičkog razmišljanja u Partiu, evo da kažem da Mu pomalo zamjeram to da se još njeesu povratile naše bogomolje pod okupacijonom srbskom crkvom, ovi što kritikuju državu još njeesu svi proćerani, ona gospođa iz SPS-a za zaštitu spomenika još nije sastrugala tablu oslobodijocima Budve, a valorizacija sviju prirodnih, kulturno-istorijskih dobara i tuđih parcela još nije okončana. Gospodine Premijeru, ne zamjerite.

Zbog čega se u Crnoj Gori nikada nije promijenila vlast?

Imaš li za dojč? Imaš. Imaš li za internet? Imaš. Ima li preko? Nema. Slikaš ujutro selfi đe ka piješ dojč i okačiš na socijala mreže putem internetova i top bracki, što bi to mjenja!? Znaš kako veli antička-američka mudros: ,,Zašto mijenjati konja koji pobjeđuje."

Što misliš o crnogorskoj opoziciji?

Ima tu i poštenija ljudi koi vole Državu, ka oni državotvorni blokovi, pa ove opozicie na vlas što su najozbiljnija alternativa ali kase broji vazda su uz Partiu protiv ovoga zavidnog naroda, isto ka Srđan Milić, ili ovi vanparlamentarni entuzijasti, ili ove nacionalne i manjinske stranke ko’e onemogućavaju međusobnu saranju po etničkoj liniji, razumiješ te neke stare vrijednosti, XIX vijek, tradicia. A ima i ovija stranija plaćenika (nebig da insuliniram koig plaća ali jedna država na śever između Sandžaka i Vojvodine) koi godinama destabiliziraju i blate Crnu Goru, te im se ne sviđa valorizacija, te plaše investitore da će mora poštova zakon (ka da ga mi poštujemo, ajde jadan!), te ne valja hivna što su ustaše pisale, te bi da otmu onig pedes eura što donesemo đeci pred izbore, baš ono izdajnici. I čude se što ig narod ne podržava a još neviđeh da su nekome asvaltirali put do kuće, donjeli džak brašna, zaposlili šćer u opštinu da śedi u kancelariju i pije kafe (možda oni HN ali slabo je to), pa bogomi i da priprijete ka neko zaboravi ko mu ’e da Državu!

I, za kraj: zašto NATO?

Zato! Ja sa vazda zborio: ,,U NATO! zašto? ZATO!" Nema potrebe da kaljamo svijetost Euro-Atlanskih integracija nečim tako šporkim ka što su razlozi ali zar nije očigledno? Putin oće da ispuni tajni Miloševićev testament i preko okupacione srbske crkve u Crnoj Gori šilje pare spavačima iz sedmog bataljona koi će, predvođeni rehabilitovanim Mihailovićem, ope da održu Podgoričku skupštinu. U međuvremenu destabilizuje Državu nekakvijem pričama da se loše živi, da su visoki nameti, da ’e korupcija, da nam ne treba autoput o milijardu eura itd. Nikad više 1918!

Bonus video: