Ni Đačić nije zadovoljan svojim radom

Nezakonitosti u radu, partijsko zapošljavanje i izostanak vidljivih rezultata obilježile novu vlast
2 komentar(a)
TV Vijesti, Mirko Đačić, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
TV Vijesti, Mirko Đačić, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 15.06.2015. 16:07h

Za nepunu godinu lokalna vlast u Pljevljima, koju predvodi Mirko Đačić nije mnogo toga uradila a nezakonitosti u radu, partijsko zapošljavanje i izostanak bilo kakvih vidljivih rezultata, obilježili su njen dosadašnji rad, ocjena je predstavnika opozicionih partija.

I sam Đačić nedavno je izjavio da nije zadovoljan sa onim što je do sada urađeno.

Poslanik DF-a Vladislav Bojović kazao je da se na čelu lokalne uprave u Pljevjima, prije godinu došli manipulatori i prodavci magle, koji imaju ponizan i poslušnički odnos prema vladi.

"Dosadašnji rad aktuelne lokalne vlasti na čelu sa Mirkom Đačićem obilježio je izostanak bilo kakvih vidljivih rezultata, ali smo zato bili svjedoci zataškavanja dramatično teške ekološke situacije i kupovine glasova kroz dodjele funkcija optuženim aktivistima DPS-a, ogoljenog pravnog nasilja i diletantizma prilikom postavljanja novih direktora javnih preduzeća i ustanova, nacionalne diskriminacije prilikom sastavljanja upravnih odbora, partijskog zapošljavanja… Posebna aktivnost nove lokalne vlasti ogleda se u zataškavanju nereguralnih i štetočinskih poslova bivše lokalne vlasti DPS-a iz perioda Filipa Vukovića”, rekao je Bojović.

Nikola Rovčanin iz Nove srpske demokratije smatgra da je lokalna vlast koju predvodi Đačić najnestručnija koja je do sada upravljala Pljevljima.

“Najveći stepen slabosti aktuelne vlasti pokazao se u primjeni prava. Nepojmljivo nasilje nad pravom i propisima daje utemeljenje opšte prihvaćenom stavu da je riječ o najnestručnijoj vlasti do sada. Smanjenje plata zaposlenima u lokalnoj upravi kroz obračun sa partijskim neistomišljenicima i dovođenje stotine novozaposlenih partijskih vojnika vrhunac je bahatosti aktuelne vlasti”, ističe Rovčanin.

On smatra da je pod hitno potrebno zamijeniti postojeću garnituru jer nije dorasla zadatku.

"Imenovanje trgovaca ličnim kartama na javne funkcije, bezidejnost, lutanje, opšte sljepilo, navodi na potrebu hitne promjene postojeće elite. Bahatost novoizabranih samoproglašenih stručnjaka, čije gluposti ne poznaju granice stavlja u drugi plan rad i znanje, a u prvi liječenje kompleksa čiji se kraj ne nazire. Na sreću, promjene u CG su sasvim izvjesne i nikada bliže, a lokalna vlast će urušiti samu sebe jer ovakva kakva je ne treba ni sebi ni narodu”, kaže Rovčanin.

Za predsjednika Pokreta za Pljevlja Novicu Stanića vlast DPS-a, BS i SDP-a je namjesnička i odgovara kolonijalnom položaju koje Pljevlja imaju u Crnoj Gori.

“Sve dok se taj odnos podgoričke vlasti prema Pljevljima ne promijeni, ni jedna lokalna vlast, bez obzira da li je izraz slobodne volje građana ili namjesnička ne može ništa ozbiljno uraditi. To će se najbolje pokazati u slučaju gradnje bloka 2 TE Pljevlja. Ukoliko lokalna uprava pristane da se gradi bez istovremene toplifikacije grada, upisaće sebe na sramnu stranicu pljevaljske istorije i ukucati poslednji ekser na mrtvački kovčeg ovoga grada”, kaže on.

I sam Đačić, koji je najavljivao preporod Pljevalja, pod njegovom vlašću nedavno je izjavio da nije zadovoljan sa onim što je do sada urađeno.

"Otvoreno kažem da ni mi u lokalnoj upravi ne radimo dobro jer smo izabrali teži put, bez zaduživanja. Pokušavamo da od Vektre Jakić, koja nam je dužna tri miliona, angažujemo 830.000 eura za završni sloj asfalta, ali ni to nam ne ide, iz bojazni da ćemo povrijediti Zakon o javnim nabavkama”, kazao je Đačić.

Bojović: Đačić crta mete novinarima

Bojović kaže da zabrinjava Đačićev odnos prema medijima i novinarima, koje u svojim javnim nastupima ponižava zbog njihovog pisanja, a da pri tom nije demantovao nijednu informaciju koja je objavljena.

"Aktuelni predsjednik je otišao toliko daleko da je u svojim posljednjim javnim nastupima, kroz uvrede, optužbe i neumjesne kvalifikacije, crtao metu na pojedinim predstavnicima medija i praktično legitimisao potencijalno nasilje prema njima, imajući u vidu da je poznato da su aktivisti njegove partije već nasrtali na novinare”, rekao je Bojović.

Bonus video: