Milić predao akreditivna pisma predsjedniku Austrije

Milić je zahvalio Austriji na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na njenom evropskom putu i izrazio uvjerenje u dalji uzlazan trend bilateralnih odnosa
240 pregleda 2 komentar(a)
Hajnc Fišer, Ivan Milić, Foto: MVPEI
Hajnc Fišer, Ivan Milić, Foto: MVPEI
Ažurirano: 15.06.2015. 14:15h

Ambasador Crne Gore u Republici Austriji Ivan Milić predao je akreditivna pisma predsjedniku Republike Austrije Hajncu Fišeru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, konstatovano je da postoji odlična saradnja između dvije zemlje u svim oblastima i na svim nivoima, kao i da je u obostranom interesu njeno dalje inteziviranje.

"Fišer je čestitao Crnoj Gori na zavidnim rezutatima koje postiže u integracionim procesima i naglasio da će Austrija nastaviti da bude aktivan promoter daljeg napretka Crne Gore ka njenom punopravnom članstvu u EU", navodi se u saopštenju MVPEI.

"Integracija svih zemalja Zapadnog Balkana u EU ostaje u vrhu prioriteta austrijske vanjske politike", dodao je Fišer.

Milić je zahvalio Austriji na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na njenom evropskom putu i izrazio uvjerenje u dalji uzlazan trend bilateralnih odnosa.

Sagovornici su se saglasili da će Samit Zapadnog Balkana 2015, koji se održava u Beču avgusta ove godine, biti odlična prilika za prezentovanje regionalnih prioriteta i zajedničkih infrastrukturnih projekata koji bi se mogli finansirati iz fondova EU.

Bonus video: