Susreti Bečića sa Dačićem, Devenportom, Kirbijem...

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, cilj Konferencije je da ponudi platformu za učesnike na visokom nivou da diskutuju i identifikuju goruće probleme zemalja Zapadnog Balkana
26 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.06.2015. 15:00h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić učestvovaće od 15. do 18. juna u Beogradu na konferenciji "Demokratsko upravljanje i reforma javne uprave na Zapadnom Balkanu", koju organizuje Aspen institut Njemačke.

Tokom trodnevne posjetev Beogradu Bečić će, kako je najavljeno, imati sastanak i sa ministrom spoljnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, prvom zamjenicom premijera i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majklom Kribijem, ambasadorom SR Njemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom, kao i sa određenim brojem učesnika ove Konferencije.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, cilj Konferencije je da ponudi platformu za učesnike na visokom nivou da diskutuju i identifikuju goruće probleme zemalja Zapadnog Balkana.

"Demokratsko upravljanje i reforma javne uprave su veoma važni elementi reformskog procesa na Zapadnom Balkanu i pretpostavke za dugoročni mir, prosperitet i demokratiju. Postoji opšta potreba u cijelom regionu za proširenje i produbljivanje demokratskog upravljanja u državnim institucijama i javnom diskursu. Osim toga, dobro funkcionisanje javne administracije je ključ za održavanje reda i zakona i obezbjeđivanja pristupa svim javnim uslugama", navodi se u saopštenju.

Na Konferenciji će između ostalih učestvovati i specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i države EFTA Ernst Reichel, kao i izvršni direktor Aspen instituta u Njemačkoj Rudiger Lentz.

Bonus video: