Knežević: Bošković pokušava da krivicu kupovine glasova prebaci na predsjednika države

Kako je naveo Knežević, nakon što je Bošković ozbiljno priprijetio Vladimiru Putinu, danas je odlučio da zaprijeti crnogorskom narodu imaginarnim istraživanjem u kojem je navodno rejting DPS-a na istorijskom maksimumu
5478 pregleda 20 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da ministar odbrane Predrag Bošković pokušava da krivicu kupovine glasova u svim izbornim ciklusima prebaci isključivo na predsjednika države.

On je rekao da stav Boškovića o tehničkoj prelaznoj vladi predstavlja poziciju jedne frakcije u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), koja, kako je naveo, poput druge frakcije u toj partiji nikako da shvati da oni više ne mogu kontrolisati, niti određivati nezaustavljive demokratske procese.

"Bošković pokušava krivicu kupovine glasova u svim izbornim ciklusima svaliti isključivo na predsjednika države, iako je on nakon svakih pokradenih izbora redovno biran za ministra", naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, Bošković uvodi komandnu odgovornost u preuzimanju krivice, demonstrirajući stav kako je Vlada poštena, a predsjednik države "grešno korumpiran".

Kako je naveo Knežević, nakon što je Bošković ozbiljno priprijetio Vladimiru Putinu, danas je odlučio da zaprijeti crnogorskom narodu imaginarnim istraživanjem u kojem je navodno rejting DPS-a na istorijskom maksimumu.

"Znači, po logici ministra odbrane, što je više afera i koverti, to nam je cementirana pozicija lidera evropskih integracija u regionu", naveo je Knežević.

On je kazao da posebno ohrabruje stav Boškovića da je ono što je uradio bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uobičajeni obrazac ponašanja u Evropskoj uniji, i da komesar Johanes Han dolazi sljedeće sedmice u Crnu Goru da pohvali Vladu, koja je, kako je ocijenio Knežević, izabrana zahvaljujući tajkunsko kriminalnim donacijama iz crnih fondova kojima su kupovali glasove crnogorske sirotinje.

"U potpunosti razumijem ministra odbrane što je u pomoć za friziranje rasula u kojem se nalazi režim pozvao oklopna vozila na čekanju, vojne radare u vidu donacije, kao da je htio da nam pošalje poruku da će u odbrani Vlade Prve privatne države, na ulice izvesti vojsku i ŽRK Budućnost", rekao je Knežević.

On je dodao da je početkom februara prema posljednjem istraživanju javnog mnjenja DPS nezadrživo padao prema 30 odsto podrške, dok se koalicioni sateliti nalaze na nivou statističke greške.

"Upravo svjestan te činjenice ministar odbrane nije odgovarao DF-u, već je danas poslao poruku da je izabrao Duška Markovića, a da Milo Đukanović i Stijepović treba krivično da odgovaraju", zaključio je Knežević.

Bonus video: