Marković izabran za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista

2 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.06.2015. 16:39h

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izabran je za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista na upravo završenom desetom Kongresu ove evropske političke organizacije, koji je održan u Budimpešti pod motom „Ujedinjeni za nova radna mjesta“.

Sergej Stanišev je reizabran za predsjednika PES-a, a Kongres je takođe usvojio niz važnih dokumenata i deklaracija, kojima se određuje dalje djelovanje PES-a.

Tokom dvodnevnog trajanja Kongresa PES-a održan je sastanak radne grupe za Zapadni Balkan, kao i sastanci radnih grupa koje se raspravljale o dokumentima koja su proslijeđena Kongresu na usvajanje.

Kako je saopšteno iz partije, na svim sastancima DPS je imala svoje predstavnike.

"Osim predsjednika i članova predsjedništva, delegati na Kongresu PES-a izabrali su i potpredsjednike, generalnog sekretara i ostale funkcionere ove organizacije. Demokratsku partiju socijalista Crne Gore na Kongresu PES-a predstavljali su politički direktor Tarzan Milošević i savjetnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: