Krivokapić ponovo izabran za člana Predsjedništva PES-a

Predsjedništvo PES-a je izabralo nove potpredsjednike, generalnog sekretara i blagajnika Partije evropskih socijalista. Kongresu su prisustvovali predstavnici SDP-a
5 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.06.2015. 14:24h

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić ponovo je izabran za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista (PES), druge po snazi političke asocijacije u Evropskoj uniji EU.

Krivokapić je za člana Predsjedništva PES-a reizabran na 10. Kongresu PES-a, koji je održan u Budimpešti pod sloganom "Ujedinjeni za nova radna mjesta“.

"Kongres sa 479 delegata sa pravom glasa reizabrao je Sergeja Staniševa za Predsjednika PES-a, a usvojena su i važna politička dokumenta sa kojima će evropske socijaldemokrate trasirati budući politički put u susret ključnim političkim izazovima sa kojima se suočava EU“, saopšteno je iz SDP-a.

Na Kongresu su usvojene Rezolucija o demokratiji, Rezolucija o radnim mjestima i ekonomskom rastu kao i Rezolucija o međunarodnim odnosima.

Predsjedništvo PES-a je izabralo nove potpredsjednike, generalnog sekretara i blagajnika Partije evropskih socijalista. Kongresu su prisustvovali predstavnici SDP-a.

Bonus video: