Milić: Naša je obaveza da gradimo političku odgovornost

"Recimo zajedno da su nam teroristi zajednički neprijatelji, pa i kad dolaze iz našeg naroda", rekao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić na 26. godišnjem zasijedanju Kran Montana Foruma, koji se održava u Briselu
10 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: SNP
Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 12.06.2015. 10:30h

"Naša je obaveza, kao lidera, da gradimo kulturu političke odgovornosti. Zato recimo zajedno da su nam teroristi zajednički neprijatelji, pa i kad dolaze iz našeg naroda", rekao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić na 26. godišnjem zasijedanju Kran Montana Foruma, koji se održava u Briselu.

Tema zasijedanja je nazvana "Živjeti sa krizom", a u okviru nje se održava nekoliko plenuma i panela.

Milić je govorio na temu "Jugoistočna Evropa i proces proširenja Evropske unije – regionalna stabilnost".

"Tako nam se Kumanovo neće ponoviti. Konačno prihvatimo da je završeno sa ideologijom da je neprijatelj moga neprijatelja moj prijatelj. Bitno je da shvatimo da smo mi vlasnici procesa ustanovljavanja evropskih vrijednosti u regionu. Naročito je to važno danas kada se zna šta je zvanična politika proširenja Evropske unije", kazao je Milić.

Cilj za koji se zalaže, kako je dodao, je da bruto društveni proizvod po glavi stanovnika u Crnoj Gori bude na 70 odsto prosjeka 28 zemalja članica EU, odnosno iznad 8.500 eura.

"Jedino tako se može obezbijediti život dostojan čovjeka za sve naše građane", rekao je Milić.

Na panelu, pored Milića, učestvovali su i Alain Le Roy, generalni sekretar Evropske službe za vanjsku politiku- EEAS, Liliyana Pavlova, ministarka regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske, Nikola Gruevski, premijer Makedonije, Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije i Sali Beriša, bivši predsjednik i premijer Albanije.

Bonus video: