Đukanović: Ministri će snositi ličnu odgovornost ako ne ispune obaveze

Razlog za to je “evidentno kašnjenje u realizaciji programskih zadataka, uprkos preciznim zaduženjima i preuzetim obavezama resornih ministara”, navodi se u saopštenju
29 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.06.2015. 20:37h

Premijer Milo Đukanović poručio je da će ministri snositi ličnu odgovornost ako ne budu do kraja realizovane obaveze iz programa pristupanja Evropskoj uniji i programa rada Vlade, navodi se u saopštenju sa sjednice Vlade Crne Gore.

Za rok je postavio kraj trećeg kvartala.

Razlog za to je “evidentno kašnjenje u realizaciji programskih zadataka, uprkos preciznim zaduženjima i preuzetim obavezama resornih ministara”, navodi se u saopštenju.

Vlada je danas usvojila Informaciju o analizi uticaja podsticaja i poreskih olakšica u turizmu na crnogosku ekonomiju i javne finansije.

“U raspravi je ocijenjeno da je turistička ponuda u Crnoj Gori nedovoljna da bi se ostvarili ciljevi o visokokvalitetnoj turističkoj destinaciji i ubrzanom ekonomskom rastu, a ključni izazov predstavlja korišćenje potencijala za investicije u turizam koje bi svojom realizacijom imale multiplikativni efekat na ostatak privrede. U tom cilju, Vlada je donijela i zaključke kojima su nadležni resori zaduženi da predlože neophodne izmjene zakonskih rješenja i konkretne mjere koje će podstaći investicije u turističku privredu,” stoji u saopštenju.

Vlada je takođe odgodila zaključivanje povodom izvještaja o sprovođenju Plana unutrašnje reorganizacije javnog sektora u 2014. radi, kako se navodi, dubljeg sagledavanja tog pitanja i definisanja konkretnih rješenja za dalju racionalizaciju u ovoj oblasti.

Bonus video: