Darko Pajović izabran za predsjednika Pozitivne

"Svi ste svjedoci da smo mi između vlasti i integriteta izabrali integritet. Potpuno smo svjesni da nas je to u tom trenutku koštalo, ali smo jednako svjesni da je to jedini dugoročni put koji obezbeđuje budućnost. Nismo dobili vlast, ali smo odbranili integritet”
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2015. 15:26h

Darko Pajović je jednoglasno izabran za predsjednika Pozitivne Crne Gore na Drugom Kongresu.

Na Kongresu je izabran 61 član Glavnog odbora, kao i Nadzorni odbor i članovi Statutarne komisije.

Pozitivna je, takođe, usvojila i Deklaraciju o ideološko-političkom djelovanju partije-Manifest.

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poručio je da će nakon sljedećih izbora ta partija, poučena iskustvom, biti u vlasti i zadržati svoj integritet.

Pajović je u obraćanju delegatima na drugom kongresu partije koji je počeo danas, rekao da su u svim izbornim utakmicama Pozitivnu pitali “sa kim će u vlast”.

“Ovo pitanje je uvijek pretpostavljalo da od Pozitivne zavisi konstituisanje vlasti. Nema boljeg dokaza snažne pozicije Pozitivne na političkoj sceni. Istina je, ponoviću, da smo htjeli, više puta smo mogli u vlast. I opet kažem, mi smo u u trenucima nakon izbora štitili integritet, ali nismo ulazili u vlast. Nakon sljedećih izbora opet će konstituisanje vlasti od nas da zavisi. Ali ovoga puta, poučeni iskustvom, mi ćemo biti vlast, a istovremeno zaštitićemo integritet. To je naša misija! Nakon toga, učinićemo sve što se učiniti mora za bolji život naših građana. Zaštitićemo interese naše države, poboljšaćemo ekonomski ambijent, unaprijedićemo zdravstvo i obrazovanje; modernim pristupom borićemo se protiv nezaposlenosti; uvešćemo pravdu i ojačaćemo institucije” rekao je Pajović.

On je dodao da su principi i integritet Pozitivnoj bili ispred želje da budu u vlasti.

“I svi ste svjedoci da smo mi između vlasti i integriteta izabrali integritet. Potpuno smo svjesni da nas je to u tom trenutku koštalo, ali smo jednako svjesni da je to jedini dugoročni put koji obezbeđuje budućnost. Nismo dobili vlast, ali smo odbranili integritet” rekao je lider Pozitivne koji je i jedini kandidat za predsjednika partije.

On se osvrnuo i na bivše saradnike koje je isključio iz partije jer su tražili njegovu smjenu i onih koji su napustili Pozitivnu.

“Razumijemo sve one koji nakon našeg velikog uspjeha na prethodnim izborima pokušavaju da nas imitiraju, a istovremeno o nama govore neistine. I njima praštamo. Neka rade po volji i vlastitoj savesti i neka ubjeđuju građane da je kopija bolja od originala. U praksi, znamo da je kopija jeftinija, a rijetko zaista bolja” rekao je Pajović.

U svečanom dijelu kongresa delegatima su se obratili poslanica SNP-a Snežana Jonica, predstavnica SDP-a Draginja Vuksanović koja je poručila da je na kongresu SDP-a mudro izabrano vođstvo, kao i poslanik Bošnjačke stranke Almer Kalač i potpredsjednik LP-a Zdravko Šoć. Delegatima se obratio i politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

Video porukamna obratile su se i predstavnice u Evropskom parlamentu Teri Rajntke i Ulrike Lunaček.

Galerija

Bonus video: