Opozicija ponovo traži mjesta šefova odbora

Opozicionari će tražiti da kao i u prošlom sazivu parlamenta imaju predsjednike odbora za antikorupciju, ekonomiju i evropske integracije
131 pregleda 2 komentar(a)
Sanja Pavićević, Mihailo Anđušić, Odbor za evropske integracije, Foto: Boris Pejović
Sanja Pavićević, Mihailo Anđušić, Odbor za evropske integracije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.10.2018. 05:22h

Opozicione partije će tražiti vladajućoj koaliciji da im nakon povratka Demokratskog fronta (DF) u skupštinske odbore, prepuste vođenje tri parlamentarna radna tijela. Prema tvrdnjima sagovornika “Vijesti”, čelnici Fronta bi uskoro trebalo da delegiraju svoje predstavnike u skupštinskim odborima, nakon što je to već učinila Socijaldemokratska partija (SDP), čiji su poslanici izabrani na sjednici u ponedjeljak. Opozicionari će tražiti da kao i u prošlom sazivu parlamenta imaju predsjednike odbora za antikorupciju, ekonomiju i evropske integracije.

Na čelu Odbora za antikorupciju bio je Predrag Bulatović, evropskih integracija Slaven Radunović a ekonomije Aleksandar Damjanović.

“Nakon što je parlament prošao skoro pola mandata, očekujemo da se opoziciji prepuste predsjedničke funkcije koje joj pripadaju. Nakon što je SDP imenovao svoje članove odbora, očekuje se da isto učini i Front, i zato smatramo da je vrijeme da počnemo razgovore i o vođenju odbora”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Predstavnici vladajuće koalicije već su jednom odborili razgovore o vođenju odbora, poručujući da će o tome razgovarati kad se sve opozicione partije vrate u parlament. Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je tada treba voditi računa o činjenici da dio mjesta pripada partijama koje se još nisu vratile u Skupštinu. Parlament bojkotuju jedino Demokrate i URA.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je nakon izlaganja u Evropskom parlamentu, na pres konferenciji sa predsjednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem rekao da su od prvog dana pozivali opoziciju da se vrati u parlament, te da nema mjestu bojkotu.

“Nakon što se većina vratila, danas više ne možemo govoriti o bojkotu. Sada je desetak parlamentaraca van parlamenta i to govori o njihovom odnosu prema biračima”, rekao je Đukanović.

Bonus video: