Medojević: Jedina smo zemlja gdje se stanovništvo iseljava, a birački spisak raste

Govoreći o nužnosti protesta, predsjednik PzP i funkcioner DF-a Nebojša Medojević je kazao da je Crna Gora možda jedina zemlja u svijetu gdje se stanovništvo masovno iseljava a birački spisak raste
7 komentar(a)
Demokratski front Rožaje, Foto: Demokratski front
Demokratski front Rožaje, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 06.06.2015. 11:03h

Demokratski front održao je u Rožajama tribinu na temu razvoja sjevera Crne Gore.

Potpredsjenik PzP i poslanik DF-a Koča Pavlović rekao je da se iseljavanje sa sjevera mora nazvati pravim imenom "a to je egzodus".

"U parlamentu sam pokrenuo inicijativu za kontrolna saslušanja povodom ove situacije, da utvrdimo koje su to hitne mjere koje se moraju preduzeti da bi se egzodus zaustavio, međutim samo jedan poslanik od pet opozicionih koliko je bilo dovoljno da se podrži inicijativa je odbio da potpiše i podrži inicijativu – Darko Pajović. Zato ga pozivam da javno kaže i objasni Rožajcima zašto ne želi da se o ovome raspravlje na nadležnom odboru", rekao je Pavlović.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić je rekao da je prošlo vrijeme podjela i da za njega postoji samo jedna nacija- radnička.

"Mi imamo samo jednu državu, to je Crna Gora. Vrijeme je da je oslobodimo i da napokon počnemo da živimo kao ljudi. Da bismo vratili dostojanstvo radnicima, prvo moramo da usvojimo zakone o porijeklu imovine, oduzmemo opljačkano od naroda i izvršimo reindustrijalizaciju zemlje. Moramo da podignemo Gornji Ibar na noge", rekao je Vučinić.

Govoreći o nužnosti protesta, predsjednik PzP i funkcioner DF-a Nebojša Medojević je kazao da je Crna Gora možda jedina zemlja u svijetu gdje se stanovništvo masovno iseljava a birački spisak raste.

"Zato želimo da mirnim, građanskim protestima izvršimo pritisak, da se formira prelazna Vlada na principu koministarstava, što znači da bismo kontrolisali jedni druge, iščistili biračke spiskove i onemogućili mehanizme manipulacije, i tako stvorili uslove za prve fer i demokratske izbore u Crnoj Gori", istakao je Medojević

On je naglasio da Crna Gora nema riješeno međuetničko pitanje, te da je potreban novi društveni dogovor koji će riještiti trenutnu etničku konfuziju.

"Zato vas pozivamo da smognete snage i da budete dio promjena koje će uslijediti na jesen", poručio je Medojević sa tribine u Rožajama.

Bonus video: