Demokrate Tivat: Kusovac će biti svjedok saradnik

"Ko god je od vas, na račun građana kupovao kreme i parfeme, točio gorivo, nezakonito zapošljavao, imenovao raznorazne nadzorne organe ili se bavio velikim biznisom u vidu milionske pohare građana Tivta, neka bude siguran da će biti žrtva u tobožnjoj borbi vlasti sa visokom korupcijom"
63 pregleda 2 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.10.2018. 08:55h

Lokalni funkcioner DPS u Tivtu koji su zaslijepljeni ličnom pohlepom, mogu da očekuju optužnice za svoja nezakonita djela, a Demokrate će učiniti sve da raskrinkaju sva nepočinstva štetičinske lokalne uprave Tivta, saopšteno je iz OO Demokrate Tivat.

Oni su podržali istraživanje koje je pokazalo da je predsjednik Opštine Tivat i lider lokalnog DPS-a Siniša Kusovac bespravno lani od Opštine dobio kredit od 52.000 eura za rješavanje stambenog pitanja, jer mu je lokalna uprava to pitanje riješila još 1999. godine.

"Želimo da obavijestimo sve funkcionere DPS-a zaslijepljene ličnom pohlepom, da mogu očekivati optužnice za svoja nezakonita djela. Potvrdu o svemu što se ovdje u Tivtu dešavalo i onoga što se sada dešava, imaćemo u svjedoku saradniku, u liku predsjednika Opštine Kusovca, koji će, kada za to dođe vrijeme, biti spreman da izda, optuži i ocinkari sve vas. Taj momenat je blizu", navodi se u saopštenju Demokrata Tivta.

Oni su poručili lokalnim DPS funcionerima da ih Kusovac "drži u šaci".

"Ko god je od vas, na račun građana kupovao kreme i parfeme, točio gorivo, nezakonito zapošljavao, imenovao raznorazne nadzorne organe ili se bavio velikim biznisom u vidu milionske pohare građana Tivta, neka bude siguran da će biti žrtva u tobožnjoj borbi vlasti sa visokom korupcijom. Ne mislite valjda da će Kusovac odgovarati? On će biti svjedok saradnik vaših otimačina, ma koliko velike ili male bile. Kada dođe vrijeme da špijate jedni druge, istinska ruka pravde će zakucati i na vaša vrata. Beskompromisnost će biti u tim momentima naša snaga", poručile su Demokrate.

Tvrde da će vratiti gradu "svaki euro, svaki kvadrat oduzetog prostora koji ste dobili prepoznatljivim "kombinacijama", svaki metar puta" i da već sada uspijevaju da u "štetno i kriminalno djelovanje lokalne vlasti uvjere čak i ucijenjene i kupljene glasače DPS-a, da ne vrijedi zbog 50 eura izgubiti lijekove u hitnoj službi, udžbenike đacima, crkavice penzionerima, plate radnicima, dušu čovjeku, moral narodu".

Tivatske Demokrate smatraju da je "pohlepi došao kraj" i pozivaju čelnike vlasti u tom gradu da podnesu ostavke.

SD i HGI kao koalicione partnere DPS-a pitaju dokle će oni "da tolerišu ovakvo ponašanje" funkcionera najveće vladajuće stranke, i vide li što se dešava sa nekada najporosperitetnijim gradom u Bok i njegovim ključnim resursima poput aerodroma.

"Na nama, a i ostalim političkim opozicionim subjektima je da što skorije usaglasimo korake, objedinimo snage i bez trunke ličnog ili partijskog animoziteta, kaznimo organizovanu kriminalnu grupu, te po ugledu na ostale bokeljske opštine, oduzmemo pravo razbojnicima iz DPS-a da nam kroje sudbinu" zaključio je OO Demokrata Tivta napominjući da je ta stranka "otvorena za svaki vid saradnje koji bi doveo do pada ove vlasti i spremni smo umanjiti lični rejting radi velikog sna o slobodnom Tivtu i slobodnoj Crnoj Gori".

Bonus video: