Afera Telekom: Pavlović tražio od Skupštine da mu omogući uvid u dokumentaciju

Pavlović je 25. maja uputio urgenciju Stankoviću povodom ranijeg zahtjeva, s obzirom na to da od Ivanović nije dobio ni poziv, niti eventualnu informaciju o odbijanju zahtjeva
55 pregleda 5 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2015. 13:33h

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Koča Pavlović, tražio je od predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića, i članova Kolegijuma da mu omoguće uvid u kompletnu originalnu dokumentaciju koja je u vezi sa aferom Telekom stigla iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Pavlović je podsjetio da je 13. maja uputio zahtjev vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću, kojim je tražio uvid u kompletnu originalnu dokumentaciju, na engleskom jeziku, u vezi afere Telekom.

On je kazao da je narednog dana dopisom obaviješten da je njegov zahtjev proslijeđen specijalnom tužiocu, Đurđini Ivanović.

Pavlović je 25. maja uputio urgenciju Stankoviću povodom ranijeg zahtjeva, s obzirom na to da od Ivanović nije dobio ni poziv, niti eventualnu informaciju o odbijanju zahtjeva.

„Iako je zahtjev upućen na bazi poslovnika Skupštine i zakonskog prava, da kao član skupštinskog Odbora za antikorupciju, imam pravo na pristup tajnim podacima u vezi sa aferama kojima se Odbor bavi, očigledno mi se to pravo uskraćuje“, naveo je Pavlović.

On je od Krivokapića i članova Kolegijuma tražio da mu, u skladu sa svojim poslovničkim obavezama, omoguće da ostvari traženo pravo.

Stanković je ranije saopštio da je dugo očekivana dokumentacija iz Vašingtona stigla u Crnu Goru i da će nakon analize prevedene dokumentacije, Tužilaštvo odrediti dalje korake.

On je dodao da je riječ je o dokaznom materijalu iz Njemačke i Mađarske.

Istraga o privatizaciji Telekoma pokrenuta je krajem 2011. godine nakon što su američke vlasti saopštile da imaju dokaze o korupciji tokom privatizacije Telekoma. Vlasti SAD-a su utvrdile da je Mađar Telekom pri kupovini Telekoma podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona EUR.

Bonus video: