Krivokapić: Nisam vjerovao da ćemo se boriti i za nezavisnost partije

"Skupu su prisustvovali i predstavnici Nikšica, Podgorice,Cetinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja koji zajedno predstavljaju dvije trećine delegata za predstojeći Kongres SDP"
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić SDP, Foto: SDP
Ranko Krivokapić SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 31.05.2015. 18:05h

Lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić poručio je da nije vjerovao da će se boriti i za nezavisnost njegove partije, nakon što se borio za nezavisnost države.

“Neki su očigledno htjeli da unesu sjeme razdora u naše redove i da slome jedinog preostalog političkog subjekta koji je četvrt vijeka na pravoj strani istorije. Poručujemo im da neće u tome uspjeti, a to će pokazati naša ubjedljiva pobjeda 3. juna", poručio je Krivokapić sa skupa u Rožajama.

Krivokapić je rekao da partiju ne čini vrh partije već da SDP čine njeni časni članovi, simpatizeri, "njeni opštinski odbori koji su kao i devedesetih pokazali da su nesalomivi, uvijek na braniku Crne Gore, njenih interesa i nezavisnog i dostojanstvenog SDP."

"Pokazali su da su uvijek na braniku SDP-a sa integritetom. SDP nikad nije bio poslušan - već svoj na svome, i jedino nam je interes Crne Gore bez alternative.Tako je bilo do sada, tako će biti i nakon 3. juna", kazao je Krivokapić.

U Rožajama je održan veliki skup podrške politici nezavisnog SDP i Krivokapiću na kojem je prisustvovao 141 delegat iz sjevernih opština Crne Gore, saopštio je Medijski pul SDP-a.

"Skupu su prisustvovali i predstavnici Nikšica, Podgorice,Cetinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja koji zajedno predstavljaju dvije trećine delegata za predstojeći Kongres SDP. Domaćin skupa predsjednik OO SDP Rožaje Izet Bralić je, otvarajući skup, rekao da je SDP na braniku istine i časne crne Gore punih 25 godina", navodi se u saopštenju.

Merdin Markišić, doskorašnji kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije koji se povukao iz izborne trke, danas je zvanično podržao kandidaturu Ranka Krivokapića.

Brajović: Mi smo dobra strana

Kandidat za predsjednika SDP-a Ivan Brajović kazao je da na koktelu u Podgorici da tu stranku nakon kongresa čeka težak zadatak konsolidacije i vraćanja povjerenja građana.

"Gdje smo mi danas nakon 25 godina? Poslije 3.juna, već 4. juna nas očekuje jedan mnogo značajniji zadatak-vraćanje povjerenja i građana Crne Gore u SDP i našeg uzajamnog povjerenja, jednostavno-stabilizacija partijske politike", naglasio je Brajović, prenosi TV Vijesti.

Brajović je poručio da se politika SDP-a mora konačno definisati.

"Onaj koji dobro misli SDP-u zna da smo mi dobra stana", kazao je Brajović.

Bonus video: